Arkadaşlar ben de geçtiğimiz salı günü çektirdim ve oldukça ağrılı bir işlem olduğunu söylemem gerek, ama okuduğum kadarıyla çok rahat geçenler de var. Ben kendimi hiç kasmadım gayet rahattım ama basınçlı sıvı verdiklerin de bayağı bir ağrı oluyor baskıdan dolayı, ancak kısa sürdüğü için dayanılmayacak gibi değil böyle bir şey için anestezi almaya değmez diye düşünüyorum. Ayrıca doktorum bunun zaten biraz ağrılı bir işlem olduğunu çünkü teşhis yanın da bir de tedavi etkisi olduğunu söyledi. Ufak tıkanıkların açılması da sağlanıyor dedi. Sonuç olarak allaha şükür tertemiz tüplerim hiç bir sıkıntı yokmuş. Bayrampaşa'da Baypark hastanesine gidiyorum doktorum Fahri İnan ve kendisi çekiyor. Hastane de sgklı hastalardan bu işlem için 250 tl talep ediyor, sonuçlar iki güne çıkıyor. Benim sonrasında 3 gün az az kanamam oldu ama doktor bunun normal olduğunu söyledi. Hsg sonrası da bir miktar kanama ve sıvıların dışa atımı oluyor muhakkak yanınıza ped alın. Ayrıca sonrasında aşılama düşünenler için belirteyim radyasyon alındığı için aşılamayı bir sonraki aya uygun gördü doktorum. Ben de öncesinde çok araştırdım umarım çekilecek arkadaşlar için yardımcı olabilmişimdir.