2010 Haziran Anneleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan etimelo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kizlar yurt disinda bi arkadasim var hamile su an 34 haftada ve toplam 30 kilo almis.
Simdi biz her ay bebegimiz su kadar felan diyoruz ya kilosu o tam kilosunu bilmiyor.
Cunku orada yeni hamile olunca birde 20inci haftada cinsiyet icin ultrasonla bakiyorlar bitti.
Cok kilo aldigi icin bebeginin buyuk oldugunu tahmin ediyorlar o yuzden birtane daha fazladan ultrasonla bakicaklarmis.
Eger dusundukleri gibi kilolu bir bebekse 38inci haftasinda normal doguma alicaklarmis.
Yani dusunsenize bu durumda bile hala sezeryana yonelmiyorlar, sadece dogumu beklemiyorlar erken aliyorlar.

bi arkadaşım hamileliğinde 36 civarı bi kilo almıştı
ama bebeği tam net hatırlayamıyorum şimdi
3000 kg dan biraz fazla doğmuştu
yedikleri kendine yaramış sadece

Bir şey itiraf etmek istiyorum, aslında bunu size değil eşime itiraf etmeliyim. bu indirect testin sonuçlarını benim dr un asistanı alacaktı. eşimde bana sürekli soruyor telefon edip sordun mu sonucu diye, ben de unutuyordum hep, iki gün önce yine sordu baktım kızacak artık, sordum bişi çıkmamış dedim. sonra sen bu konudan bahsedince içime bir kurt düştü aradım hemen, adam da unutmuş, ben sizi yarın ararım dedi. bi terslik çıkarsa tam anlamıyla sıçtım valla...ama dedim yaa garip bir rahatlık var üzerimde bu günlerde bişi olmaz galiba 🙂
nan ben burda dokuz doruyom be bu ne rahatlık nan
ödüm kopuyo benim bi sor bakalım belkim negatiftir seninki
gerçi benimkide hep negatifti ama şimdi pozitif olmuş işte nasıl oluyosa
annenin vücudu antikor üretmeye başlayınca pozxitife dönüyomuş
bi daha test yaptır sen... zatenm aşıda negatifken vuruluyomuş canım
fırsat varken yaptır bence..

ayy ne fena yaaa
bir de suni sancı verirler normal doğum sancısından daha betermiş kızlar suni sancı
benim annemde suni sancı ile doğum yaptı arkadaşımda öyle. Saatlerce sancı çekiyormuşsun arkadaşım 7 saat sancı çekmiş ancak açılma olmuş. İnşallah suni sancıya gerek kalmaz bizde.

Eğer sigortan limitsizse anne ile ilgili çıkan tüm faturayı karşılıyor sigorta ama bie limiti varsa onu araştırman lazım. Yapıkredi-ve acbadem sigorta bebeğin faturasınıda karşılıyor (ama küvez yada sarılık gibi tedavi masraflarını değil bebeğin ilk kontrolleri ve bebeğin konaklama parası) ama diğer sigortalar bebek paketi dedikleri şeyi özel olarak poliçene ekletmediysen karşılamıyor.Sezeryan yada normal doğum farketmiyor sigorta için dediğim gibi limitin varsa önemli olan kanal limiti geçmemek ama limit yoksa önemide yok.Eğer allianzla çalışıyorsan florans hastaneleri dışındaki hastanelerde bebek paketi adı altında istedikleri parayı sen ödüyorsun.

Ben bir iki doktor araştırdım özellikle Rafi beyin adını çok duydum yanlış hatırlamıyorsam soyadı Üçlerdi Çapada prof. Ama oda yoğun bir adammış önemli olan hezaman ulaşabiliyor olmak. Ben cumartesi günü kendi doktoruma sorucam bu konuyu kimi önerirsiniz diye. Birde bir arkadaşım bağdat caddesindeki bir kadından bahsetti lokasyon olarak bana daha uygun ama adını alamadım bide onu araştırıcam

Canim cevap icin cok tesekkurler, ben de arastirayim su sigorta isini ogrendiklerimi yazarim..benim sigorta da Axa Oyak..

archi şu üzüm de canına okuyo senin hee..
verin şunu birine de kurtulun bari yaa
hale bak ellerini parçalamış yazamıyorsun..

bugün sinir olduklarım:
1- Archi' nin doktoru
2- Archi' nin kedisi

Archi senin yüzünden sinir oluyom bugün heeee :çitos:

:gathering::gathering:

ben dün oturdum ağladım manyak hayvan geldi elimi parçaladı durduk yere
işaret ve orta parmağım tırnağımın yanından ucuna kadar yarıldı
nasıl içiniz bir hoş oldu mu :D:D

benim gibi hayvansever biri kedi katili olacak yakında.

nan ben burda dokuz doruyom be bu ne rahatlık nan
ödüm kopuyo benim bi sor bakalım belkim negatiftir seninki
gerçi benimkide hep negatifti ama şimdi pozitif olmuş işte nasıl oluyosa
annenin vücudu antikor üretmeye başlayınca pozxitife dönüyomuş
bi daha test yaptır sen... zatenm aşıda negatifken vuruluyomuş canım
fırsat varken yaptır bence..
bende de kan uyuşmazlığı var ve ben test felan yaptırmadım. İnşallah pişman olmam.:hail:

Valla olması gereken uygulama bu esasında yani ulturason konusunda demiyorum doğum prosodürü konusunda biz hem ülke olarak kadınlarımızın cefakarlığıyla vefakarlığıyla en önde savaşa gitmesiyle övünürüz hemde dünyada en çok sezeryan bizim ülkemizde var bu ne yaman çelişki değilmi.Tabiki gerekli durumlarda sezeryan olmalı ama bizde baştan karar veriliyor gereğine bakılmaksızın. Bide çok bilmiş insanlar ay söyle zor doğurdum ay böyle zor doğurdum diye ulu orta konuştuğu için insanda ister istemez baştan korku oluşabiliyor toplum olarak bilinçsizlikten ölcez yakında

Aynen oyle canim yani birak boyle kilolu zor bi durumda sezeryani tesfik etmeleri.
Bebek 3 kilo dahi olsa ve hersey normal dahi olsa yine sezeryani tesfik ediyorlar bi sekilde uygulamaya calisiyorlar, cok yazik ya aslinda.
Yani sezeryan gerektiren durumlar vardir sadece onda uygulanir dogrusu da budur.
Ablamin ikizleri oldugu halde son duruma kadar beklediler ki donerler mi diye yani dusun, donmeyince ancak ozaman sezeryanla dogum yaptirmaya karar verdiler.
Burda tek bebek olunca bile aa bebek donmemis ters, alin sezeryana.

Simdi ben sezeryana asla karsi degilim, ama gerektigi durumda sezeryandan yanayim.

Son düzenleme:
Yurtdışında sanırım epidural çok yaygın, çok sık duyuyorum ben de.

Ben de epiduralle doğum istiyorum yaaa
normal normal şöle

:gathering::gathering:

ben dün oturdum ağladım manyak hayvan geldi elimi parçaladı durduk yere
işaret ve orta parmağım tırnağımın yanından ucuna kadar yarıldı
nasıl içiniz bir hoş oldu mu :D:D

benim gibi hayvansever biri kedi katili olacak yakında.

vir sen onu virr..
zaman da azaldı naapcan valla

Geri