2010 Haziran Anneleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan etimelo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
o muabbetin üzerine dün akşam eve giderken sürekli dinlediğimiz radyodaki dj haftasonu bursaya gitmiş. o meşhur iskendercide yemiş, onu anlattı, dedim nooluyor, tanrının gazabı mı bu?

valla o gazabı dün ben cektim
yemek mönüsünde kebap yazıyordu
ne hayallerle çıktım
taze fasulye yedim geldim
içime oturdu valla

selam kızlarr
bu gün evdeyim 1,30 da dr a gideceğim kan uyuşmazlığı için bakalım ne diyecek
archim bebişin gayet iyi bence kafana takma benim kızda 5 gün geriden geliyodu
en son gittiğimde 3 gün e düşmüştü belli olmuyor son zamanlarda toparlıyorlarmış
30+0 da 1450gr 40 cm di boyu kilolu bi bebek olmayacak galiba 3000 gr doğururum
inşallah diyorum ya hayırlısı bak başka tesrliklerde çıkabiliyor o yüzden sıkma canını
ben fazla kilo alamadım hani yemiyormusun derseniz yiyorum ama benim vucüt yapım
hep böleydi yesemde çabuk yakıyorum sanırım o yüzden de bebeğimi besleyemeiyorum
acaba diyodum dr um ne alakası var o senden alacağını alır takma kafana dedi....

32. hafta raporuna gelicen ben 17 nisanda 32. haftam da olacağım 32+2 de dr a gideceğim
(özel hastane ssk ile anlaşmalı drmun yönlendirdiği) 37.haftama kadar çalışabilir raporu
alacağım dr kağıdı yazdı gideceğim hastanede de dr çünkü bi format var onu veriyolar
birde iş yerinden vizite kağıdını alıp gitmemiz yeterli oluyomuş kimlik fotokopisi de var
sanırım bu kadar... beni satıma göre gönderdi dr...
Bir şey itiraf etmek istiyorum, aslında bunu size değil eşime itiraf etmeliyim. bu indirect testin sonuçlarını benim dr un asistanı alacaktı. eşimde bana sürekli soruyor telefon edip sordun mu sonucu diye, ben de unutuyordum hep, iki gün önce yine sordu baktım kızacak artık, sordum bişi çıkmamış dedim. sonra sen bu konudan bahsedince içime bir kurt düştü aradım hemen, adam da unutmuş, ben sizi yarın ararım dedi. bi terslik çıkarsa tam anlamıyla sıçtım valla...ama dedim yaa garip bir rahatlık var üzerimde bu günlerde bişi olmaz galiba 🙂

Arcimmm hiçde moral bozacak bir durum yok sağlıklı olsun 5-10 günün önemi yok hem vaktinde doğan bebeklerin bazısı 2,5 kg bazısı 4,5 kg doğuyor ama hepsine sağlıklı diyorlar bu işin bir standartı yokki bak çağla şikelin bebeğide 2,7 kg doğdu gayette sağlıklıydı boşuna takma bence doktorunda halt etmiş
ancak gelebildim işler çok yoğun. benimde bebiş geriden geliyor 32+0 iken boyunu sölemedi hiç söylemiyor zaten kilosuda 1600'dü bir hafta geri geliyor. Doktor sen yemişsin ama bebek yememiş dedi sonrada baktım üzülüyor normal dedi

soruya soryla karsılık verme de benm soruma cevap verın bakım bide 32 haftann basındamı sonundamı gıdıyoruz bide öle bişelrden bahsedyrlar
32.haftanın başında gidiliyor artık vizite kağıdına da ihtiyaç yok. resime zaten gerek yok ama benim salak hastanem işgöremezlik raporu vereceğine çalışabilir raporu vermiş. Ben yasal iznimi kullanıp bir ya daha çalışıcam. En azından sskdan paramı daha erken alırım. Bu ay sonu tam olarak çıkıyorum işten kızlar yuppiiii
fazla dalma yivrum 😀
daldım ve çıkamadım zaten

hm ben birkaç tane araştırmıştım, kayınvalidem de tutturdu ben onu babasının doktoruna götürecem diye, dicektim adam fosilleşmiştir artık diye de, neyse bi defalık gönlü olsun ona da götürürüz.
Eski doktorlar her zaman daha iyidir ama daha tecrübeli oluyorlar.

]

Kizlar yurt disinda bi arkadasim var hamile su an 34 haftada ve toplam 30 kilo almis.
Simdi biz her ay bebegimiz su kadar felan diyoruz ya kilosu o tam kilosunu bilmiyor.
Cunku orada yeni hamile olunca birde 20inci haftada cinsiyet icin ultrasonla bakiyorlar bitti.
Cok kilo aldigi icin bebeginin buyuk oldugunu tahmin ediyorlar o yuzden birtane daha fazladan ultrasonla bakicaklarmis.
Eger dusundukleri gibi kilolu bir bebekse 38inci haftasinda normal doguma alicaklarmis.
Yani dusunsenize bu durumda bile hala sezeryana yonelmiyorlar, sadece dogumu beklemiyorlar erken aliyorlar.

ayy ne fena yaaa
bir de suni sancı verirler normal doğum sancısından daha betermiş kızlar suni sancı

Kizlar yurt disinda bi arkadasim var hamile su an 34 haftada ve toplam 30 kilo almis.
Simdi biz her ay bebegimiz su kadar felan diyoruz ya kilosu o tam kilosunu bilmiyor.
Cunku orada yeni hamile olunca birde 20inci haftada cinsiyet icin ultrasonla bakiyorlar bitti.
Cok kilo aldigi icin bebeginin buyuk oldugunu tahmin ediyorlar o yuzden birtane daha fazladan ultrasonla bakicaklarmis.
Eger dusundukleri gibi kilolu bir bebekse 38inci haftasinda normal doguma alicaklarmis.
Yani dusunsenize bu durumda bile hala sezeryana yonelmiyorlar, sadece dogumu beklemiyorlar erken aliyorlar.

Valla olması gereken uygulama bu esasında yani ulturason konusunda demiyorum doğum prosodürü konusunda biz hem ülke olarak kadınlarımızın cefakarlığıyla vefakarlığıyla en önde savaşa gitmesiyle övünürüz hemde dünyada en çok sezeryan bizim ülkemizde var bu ne yaman çelişki değilmi.Tabiki gerekli durumlarda sezeryan olmalı ama bizde baştan karar veriliyor gereğine bakılmaksızın. Bide çok bilmiş insanlar ay söyle zor doğurdum ay böyle zor doğurdum diye ulu orta konuştuğu için insanda ister istemez baştan korku oluşabiliyor toplum olarak bilinçsizlikten ölcez yakında

ayy ne fena yaaa
bir de suni sancı verirler normal doğum sancısından daha betermiş kızlar suni sancı
evet yaa suni sancı fenaymış gerçekten
benim abimin karısı da normal doğum diye tutturmustu biz gibi
sonra işte acılması baslamış hastaneye yatırdılar
sancısı yok diye suni sancı verdiler
bu biraz sonra bagırmaya basladı ay dayanamayacam beni sezaryene alııınn diye.. :abo:

sonra bebegin boynuna kordon dolanmıştı zaten, çıkmaya calıştıkça kordon sıkıyordu kalp atışları değişiyordu
o nedenle hemen sezaryene aldılar

Geri