K
kediii
Forum Okuru
Ben dün katlandım bu işkenceye. İşlem sırasında çok canım yandı, yalvardım bırakın beni istemiyorum çekmeyin dedim dinletemedim. Film çekildikten sonra kanamam başladı. Hastaneden eve tek başıma geldim. Saat 4 gibi çıkmıştım 7 gibi korkunç bir ağrı başladı. Yatarken sağa sola hareket edemiyorum, dün gece sabaha kadar ağrıdan ağladım, tuvalete gittiğimde bayılacak gibi oldum. Nerdeyse 24 saat geçti hala sancım var. amacım kimseyi korkutmak değil. ama bu bir tek bana mı oldu hissinden kurtulmam gerekiyor. O yüzden sitelerdeki yorumlara bakayım dedim. Bazıları güllük gülistanlık hiç bişey yokmuş gibi anlatmış o zaman kendimi daha kötü hissettim. Normalde ağrı eşiğim yüksektir ve dayanıklı bir insanım ama ben HSG nin ortaçağ avrupasından kalma bir işkence metodu olduğuna kanaat getirdim. Ben araştırmadan gittim çok pişmanım, kendi bedenimizle ilgili sorumluluğu doktorlara bırakmamak gerektiğini öğrendim. Eğer anestezi yapılabiliyorsa yapılmalıydı, defalarca sordum nasıl bir işlem, bana ne yapacaksınız diye; hiç bir şey söylemediler, hiç acımıycak, 5 dakikalık bir işlem vs deyip resmen çocuk kandırır gibi kandırdılar. Uygulamayı açıkça anlatıp, alternatiflere benim karar vermeme izin verilmeliydi. Hasta olarak bizim haklarımız yok mu? Ömrüm boyunca bir daha HSG çektirmem, çekilmesi şart olursa da anesteziyi şart koşarım, hastaneye yalnız gitmem ve işinin ehli insanlar olmasına özen gösteririm. Ben bunu çok acı tecrübe ettim. İnş. sizler böyle bir tecrübe yaşamazsınız.
yukarı da yazılanlara kelimesi kelimesine katılıyorum. gerçekten işkenceden başka bir şey değildi. benden sonra 10 kişi girdi ve hepside çığlıktan hastaneyi ayağa kaldırdı böyle oldugunu bilsem anestesisiz asla yaptırmazdım. böyle acılı bir işlem nasıl uyutulmadan yapılır ki. acı kelimesi bile az evet 3 dk sürüyor ama dayanılmaz 3 dakika. eve geldikten sonrada korkunctu. yerınızden hareket edemıyorsunuz iç organlarınız parcalanmış gibi bir acı ve olduğunuz yerde hareket edemiyorsunuz. basitti diyenlere aldandım bildiğin kabustu işte. özel pahalı diye devlette çektirenler haberiniz olsun 2000 lira versem daha ıyıydı. rahım yırtılmadıysa ıyı. öyle lekelenme falan değil bildiğin kanamam var. kendime gelince doktora kontrole gideceğim.
ben ankara etlik zübeyde hanımda yaptırdım. girişe konulan alette bile cok kabaydılar . asla gitmeyin . korkmak istemem ama gercekte bu . benı yanılttılar siz yanılmayın