Son ilişkinizden sonra adet gördüm dediğiniz tarihe göre bir dahaki adet tarihinizi hesaplayın. Bu tarihten sonra eczaneden alacağınız yaklaşık 2-3 liralık testi idrarınızla uygulayın. Örneğin 30 temmuzda adet gördüyseniz ve ayda bir adet oluyorsanız 30 ağustostan sonra test uygulayın. İki hafta önce adet oldum demişsiniz. Eğer ayda bir adet görüyorsanız şu an yumurtlama döneminde olabilirsiniz. Yumurtlama döneminde de kasıkta ağrı görülebiliyor. Gebeliği en kolay tespit yolu adet gecikmesinde bu basit testi uygulamaktır. Çift kırmızı çizgi gebelik var, tek çizgi yok, hiç çizgi olmaması da test hatalı demektir. Korunmasız kazara oluşan istenmeyen durumlarda ilk 72 saat içinde alınacak olan ertesi gün hapı gebeliği yüksek oranda engeller. Hemen ilk 24 saat içinde alınırsa engelleme ihtimali %90 a yakındır. Yani ne kadar erken o kadar iyi. Bir de daha birkaç aylık evliyim çocuğumun olmamasından çok korkuyorum diyen arkadaşları hiç anlayamıyorum. Sanki bir sene geçti de gebelik oluşmadı. Ki öyle olsa bile bir sürü yöntem var. Ayrıca bebek sahibi olmak istiyorsanız zaten öncesinde kadın doğum uzmanına görünmeli, kontrollerinizi yaptırmalı, gerekirse takviye vitaminler almalı, kan testlerinizi eşinizle beraber yaptırmalısınız. O da sperm sayı ve hareketliliğini kontrol ettirebilir. Veya gecikme durumunda.. Bir de çok atlanan bir konu var: diş hekimi muayenesi. Gebelik öncesi tüm diş, diş eti sorunlarınız giderilmeli. Hamilelikte hormonal değişiklikler sebebiyle dişler çürümeye yatkın olabiliyor ve hamilelik sırasında müdahale şansı azalıyor. Bu da anne adayının diş kaybı yaşamasına sebep olabiliyor.. İlaç kullanma kaygısı ve çilesi de cabası.. Son söz birilerini yargılayıp, kendimizi arş-ı alaya çıkarmadan önce kırk kere düşünelim. Bakarsınız aradığınız günahkar çok da uzakta değildir..