Erken Gebelik Belirtileri hamileliğin 12 işareti

Cevap: Erken Gebelik Belirtileri

hosbulduk duygum,

gercekten mi? bak bunu bilmiyordum. Aslinda stress de yapmiyorum ama her ay insanin kafasinda "ya hamileysem" sorusu oluyor. En iyisi hic bir seyi hesaplamayip gün asiri iliskiye girmek sanirim.
bakalim bu ay da olmazsa bir sonrakine öyle yapmayi düsünüyorum.

Aranizda bilen var mi? bu yumurtlama hesaplari kesin tutmayabiliyor deniyor. Yani hesapladigin tarihten 1 hafta sonra da yumurtlama olmus olabilir mi?

aynı benim gibisin bi yerim ağrısın hemen araştırmaya başlarım acaba acababen şu hastasımıyım ben bu hastasımıyım die bi kere doktara gittim bende kalp hastalığımı var die doktor gülerek psikolojik dedi şuan hic bişeyim yok düşündükçe hep gögüsüm ağrır kendimizi fazla dinlemememiz gerekiyo herşeyin başı stres bu arada senin dedin gibi spora başlıcam hem kilo vermek hemde beynimi boş şeylerden arındırmak için

evet kesinlikle şuna inandım yumurtlama tarihlerinin tutmadığı gebelikler çok duydum çevremden yani adetin bittiği gün hamile kalanlar yahut adetine bikaç gün kala girdiği ilişkiden hamile kalanlar falan bunlar güya risksiz güünlerdir diye biliriz..bu arkadaşların söylediklerinede şu açıdan inanıyorum çünkü o ay şehir dışına gidip eşinden ayrı kalmış bir kez ilişkiye girmiş yani tam tarih bilebiliyor, yada bi kaçamak yapmış bikez nokta atışıyla tarihi biliyor..ondan inandım yani..

ben basladim kizlar 2 haftada nerdeyse 2 kilo verdim. Hamilelik öncesi kilo vermek cok önemliymis. O zaman alacagim kilolari düsündükce hic yiyesim gelmiyor 🙂

Her gün düzenli en 45 dk. hafif tempolu kosu yapiyorum. Bir de sabahlari tv8 deki ebru salli ile pilatese basladim. Cok faydasi var her yerim et kesti su an ama hic calismayan kaslari calistiriyor. Süper geliyor insana. Tavsiye ederim.

sorma bende spora ve yüzmeye yazıldım ve gerçekten sırf bu hamilelik takıntısından kurtulmak için bu arada 50kilo olduğum için iyice kuruyup kalmasam iyi🙂

eysancim,
cok sagol verdigin bilgiler icin walla bu bir seferde tutturanlari da ayrica tebrik ediyorum 🙂

demek ki yumurtlama günü gecse de calismalara devam edicez... 😉

Son düzenleme:

ya hamileysem diyoruz sonra vücudumuzu dinliyoruz belirti aramaya başlıyoruz al sana stres yumurlama olayı kişiden kişiye değişebiliyomuş buda adet döngüsüne bağlı adet döngüsü 28den 35 güne değişiyo dün araştırdım en kesin hesaplama adettin başlangıç gününden 14 gün geriye gitmek ve ona göre yumurtlama tarihini bulmakmış

Bu arada siz de folik asit haplari kullanmaya basladiniz mi? Kadin Doktorum önerdi 3 aydir kullaniyorum. Hamile kalmadan bir ay önce baslamak faydaliymis. Ama diyelim 1 sene olmadi. 1 sene boyunca vücuda bunu almak ne kadar dogru ki?

Son düzenleme:
eyşan arkadaşının rüyası hayırlı olur inş güzel haberlerimni alırız benim bu ay adetim çok uzun sürdü yaa bide hep yumurtalıklarım ağrıyo ufff geçer inş.yumurtlama günü 25i ama çallışmalar olcak inş.bakaım hayırlısı artık

boyalıkuş bende kullanıyom folik plus cnm 2 aydır

yumurtlama gününü doğru tespit edilmesi için adetin başladığı tarihten itibaren diil
son adet gününden geriye doğru sayılarak hesaplanmalıdır. yumurtladıktan sonra 14.gün
adet görülür.yani 28 günde bir adet gören kadında yumurtlama günü 14.gündür.ancak 35
günde bir adet gören bir kadının yumurtlama günü 21. gündür. doğru yumurtlama günü hesabı
beklenen adet tarihinden 14 gün gerisinde olan tarihtir