Valla ben kucak manyağı yapıcam emzikte vericem demiştim zaten şimdi kucaktan düşürmüyoruz kızımı evde kavga var sen çok aldın birazda bana ver diye 🙂 Doktorada ilk gün dedim ben kucak manyağı yapıcam diye iyi iyi zaten şimdi yap ilerde kendileri kucağa gelmek istemiyorlar tadını çıkar dedi. Emzikte veriyorum ama uyurken atıyor ağzında tutmuyor.
2. gece benim kızımada mama verildi eve çıkında 3. ve 4. gün bende verdim ama sonrasında sütüm çoğaldı kestik mamayı. İlk 2 - 3 kere kaşık biberonla vermiştim ama çok zorlandım sonra biberonu verdim benim kızım hem biberonu hemde mememi aldı bi sorun yaşamadım Allahtan. Hatta geçen hafta nikaha gittim kendi sütümü sağıp bıraktım biberonla verdik yine benim kızın emiş gücü kuvvetli fark etmiyor onun için🙂
Özgecim sütünün arttığını söylemişsin dikkat et memelerinde sızlama ve sertleşme olursa ve o sırada yağmur uyuyor olursa sağ sütünü yoksa sana ateş yapar. İlk 10 gün sağılan sütü saklamamak bebeğe vermek gerekiyormuş. Eğer sağarsan bu sıra bir şekilde yağmura içir sonraki günlerde çok gelirse sağdıklarını buzluğa atarsın