2010 Haziran Anneleri

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan etimelo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zeynep hayırlı olsun canım
kafan rahat sitressiz beklersin artık bebişini
 
Oligohidramniyos saptandığında, gebelikin son ayında ise veya gün aşımı varsa bebek doğurtulur. Daha erken dönemde görülürse ve bebekte bir anomali saptanmamışsa, amniyoinfüzyon yöntemiyle amniyon boşluğuna sıvı verilmesi uygulanabilir. Amniyoinfüzyon yöntemi her zaman başarılı olamamakta ve erken doğum engellenemeyebilmektedir.
 
suyun azalması sebeplerine baktım da hiçbiri için yapabileceğimiz bişey yok hepsi fizyolojik sebepler.acaba bir önlemi falan varmı diye düşündüm de kendimce


bazı kişilere bol su iç diyorlar ama dediğin gibi çoğu fizyolojik su da içsen suyu azalırsa yapacak pek fazla birşey yok.
geçen gittiğimde suyuna da bakmıştı gayet iyi demişti. bakalım haftaya ne çıkacak
 
bana her seferinde diyor bu su olayını suyu da çok iyi diye bakarken ben de acaba içtiğimiz su ile mi alakalı dedim ama bebeğin böbrekleri plesanta yapısı vs.bir sürü sebebi var ama hepsi fizyolojik
 
hadi gözün aydın zeynebim.hayırlısı olsun ınş.güzel dinlenmeler olsun sana

sağol canım bu arada pazartesi salı kesin diğer günlerde gerekirse işe gelmeye devam edicem. Ayrıca GMY miz dün finans direktörünün hakkından geldi (ben resti çekince) doğum iznim boyunca maaşımı vermeye devam edecekler. Bende devletten aldığımı işyerine geri vericem eğer arada ki fark çok olursada işe başladıktan sonra azar azar keseceklermiş. Ayırca olurda haftaya falan doğurursam doğum önü iznim yanacak ya o günleride bana fazladan vereceklermiş. Bukadar iyiliğe karşılık ben şimdi çalışayım salıya kadar işlerimi bitireyim değil mi ara ara bakarım sizlere çok öpüyorum hepinizi şimdilik
 
[FONT=Century Gothic, Verdana, Arial, Courier New]Suyun azalması ya da çoğalması

Anne karnındaki bebeğinizin sıvısının azalması ya da artması normal bulgular değildir. Bebeğinizin sıvısı hamilelik haftanıza göre değişmekle birlikte, 2lt’den daha fazla olması polihidramnios olarak adlandırılır. Bu durum genelde hamileliklerin yaklaşık olarak %1’inde görülmektedir. Bebeğinizin suyunun fazla olması, mide, bağırsak sisteminizi tıkayarak, iskelet, santral sinir sistemi ve kalp anormallikleri gibi bebeğinizin yapısal bozukluklarına, genetik anormalliklerine, sizde var olan şeker hastalığı gibi sistemik hastalıklara bağlı oluşabilmektedir.

Plasentanın yetersiz kaldığı plasenta yaşlanması gibi durumlarda, plasentadan fetüse giden kan hacminiz azalır. Fetüs hayati organlarını korumak için kordondan gelen oksijenlenmiş kanı kalp, beyin ve böbrek üstü bezine yönlendirir. Bu durumda, bebeğinizin böbreklerine giden kan hacmi kısmen azaldığı için fetal idrar yapımı da azalmaktadır. Bu da fetüsün suyunun azalmasına, tıbbi adıyla oligohidroamniyosa neden olmaktadır. Bu süreç, genellikle fetüsün büyüme kisitliligi ile birlikte izlenen bir tablodur. Bebeğinizin kromozomal bozuklukları, özellikle böbrek ve idrar yolu yapısal anormallikleri, hamilelik haftanızın 41 hafta veya üzerine çıkması, suyunuzun gelmesi, tansiyon, şeker gibi hastalıklarınızın olması veya kullandığınız bazı ilaçlar buna neden olabilmektedir.

[/FONT]
[FONT=Century Gothic, Verdana, Arial, Courier New]Suyun azalması durumda ne gibi problemler oluşur?

Amniyon suyunun azalması, fetusun idrar üretmesinde azalma, idrar çıkış kanallarındaki tıkanıklık, fetusun böbrek fonksiyonlarında yapısal veya fonksiyonel nedenlerle bozulma, amniyon zarınızın açılması nedeniyle oluşabilir.

Amniyon sıvısınız azalırsa, tedaviniz tamamıyla oligohidroamniyos gelişim nedenine bağlı olarak değisecektir. Su keseniz açılırsa, hem sizin hem de bebeğiniz için enfeksiyon riski gelişecektir. Bu durumda, hamilelik haftanıza göre bebeğinizi ya hemen doğurtulur ya da erken doğum söz konusu ise bebeğinizin akciğer gelişimi için ilaç uygulayıp, ilacın etkisini göstermesi için birkaç gün zaman kazanılmaya çalışılabilir.

Sıvının önemi

Bebeğinizin içinde bulunduğu sıvısı, fetal gelişim açısından oldukça önemli olduğundan, özellikle azlığı hamileliğinizin erken dönemlerinde belirlenir ise, iskelet sistemi ve akciğer gelişimi olumsuz etkilenebilir ya da bebeğinizde kalıcı hasarlar oluşabilir.

Amnion sıvısı, bebeğinizin gelişimi için oldukça önemlidir. Fazlalığı ve azlığı normal bir bulgu değildir ve saptandığı takdirde, doktorunuz tarafından iyi bir sağlık öykünüz alınmalı, sistemik hastalıklarınız irdelenmeli, suyunuzun gelip gelmediği konusunda sorgulanmalısınız. Yani son derece iyi bir muayeneden geçmelisiniz. Ayrıca anne karnındaki bebeğinizin de sağlık durumu ve anormallikleri çok iyi bir şekilde değerlendirilmelidir.

................................................................................

alıntıdır
[/FONT]
 
kızlar merhaba cinsiyetler belli sizde.yeni bişey duydum.göbeğin altındaki kıllar aşağı bakıyorsa kız yukarı bakıyorsa erkekmiş.yani şu göbek deliğinin altındaki çizgide duran kıllar.göbişlerinize bakar mısınız doğru mu bu?