Cevap: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı
Hamilelik Sırasında Vücutta Meydana Gelen Değişiklikler
Tat Alma
Hamileliğin ilk dönemlerinden itibaren görülen hormon değişiklikleri mide bulantısına yol açar ve bazı yiyeceklerin tadını kötü algılamanıza sebep olur.
Memelerde Hassasiyet
Hamilelikte progesteron miktarı artar ve memeleriniz süt üretmeye hazırlandığı için dolu, ağır ve hassas hissetmenize sebep olur. Meme başlarınızın renginde koyulaşma görülebilir.
Bulantı
Yüksek miktarda salgılanan HCG hormonu sindirim sistemi kaslarının gevşemesine, mide asitinin artmasına ve kokuya karşı aşırı hassasiyete yol açar, bulantı ve kusmaya sebep olabilir.
Yorgunluk
Hamilelik sırasında bebeğinizin tüm hayati organları ve plasenta şekillenir. Bu yüzden bedeninizin ihtiyaçları sizin çok yorgun hissetmenize yol açar.
Hassasiyet
Hormonal değişiklikler kokuya karşı aşırı bir hassasiyete sebep olur. Sigara kokusu ve çeşitli yemek kokuları midenizin bulanmasına sebep olabilir.
Sık İdrara Çıkma
Hamilelik hormonları pek çok kasın gevşemesine sebep olur ve sidik torbası kasları da bunlardan birisidir. Böbrekteki kan akışının artması idrar üretiminizin de artmasına yol açar ve doku ve organlarınızda aktivitelerinizin artışından kaynaklanan normalden daha fazla sıvı bulunur.
Vajinal Akıntı
Hamilelik dönemindeki hormon artışı vajinal akıntının artmasına sebep olur.
Eğer Hamile Kalamıyorsanız
Kadınlardaki döllenme sebepleri erkeklerinkinden çok daha değişkendir. İncelemeler sırasıyla ile işler, eğer eşinizin döllenme problemi bulunmadığı anlaşılırsa sizin üreme organlarınız bölge bölge kontrol edilir. Olabilecek sorunlar hormonal nedenler dışında, rahmin içinde, yumurtalık içinde ve yumurtalık kanalında-fallop tüplerinde, serviks içinde olabilir.
Yapılacak Testler: Eşiniz için sperm sayımı, spermin yapısı- morfolojisi, sperm hareketliliği hakkında bilgi verir.
Sizin için ise hormon düzeylerinizin anlaşılması için yapılabilecek testler ve daha ileri seviyede tüplerin incelenmesi,
Laparoskopi (üreme organlarının durumunu incelemek için yapılan ufak bir kesiden girilen tüp şeklindeki izleme cihazı ile yapılacak inceleme)
Histerosalpinogogram (rahim içine boya enjekte edilmesi ve tüplere olan geçişin incelenerek tıkanıklık durumunun anlaşılması)
Akrozom reaksiyon (Spermlerin yumurtaya ulaşıp ulaşmadığının tespiti) için yapılabilecek testlerdir.
Alıntıdır