Yumurta çatlatma iğnesinden sonra ilişki ne zaman olmalı?

Uzman SühaN

Administrator
Yumurta çatlatma iğnesinden sonra ilişki ne zaman olmalı?
yumurta çatlatma iğnesi nedir,yumurta çatlama iğnesi kullanıp hamile kalınırmı,yumurta çatlatıcı iğneyle hamile kalınırmı,yumurta çatlatma iğnesi hakkında bilgiler

Kısırlık (infertilite) tedavisi gören hastalara en sık önerilen ilaçlardan birisidir yumurta çatlatma amacıyla kullanılan ilaçlar bu nedenle hastalar bu ilaçların ne olduğunu ve yumurtlamayı nasıl sağladığını merak ederler. Yumurta oluşturmak ve yumurtayı (folikülü) büyütmek amacıyla kullanılan ilaçlar farklıdır Eğer bu 1 yılı daha doldurmaydıysanız size normal yollardan olma olasıgı daha çok yüksek olduğu için bir muddet beklemenizi önereceklerdir. varsayalım ki 1 yıl sonra tekrar kadın dogum doktorların kontroluna gittiginizde. O halde yumurta çatlatma ignesinden önce yapılması gerekenler kadının yumurta çatlatma iğnesi tedavisi uygulamasıdır.








Bu arada yumurta düzene yavaş yavaş sokuluyor ve gene hamile kalmak için en uygun zemin hazırlanmasını sağlanılıyor. Genelde bu işlem başarısız oldugu taktirde 3 ya da 3 kez denenir. Bunun için işlem yapacak olan muayenelerde yine tüp bebek hizmeti verecek olan hastanelerdir. Kadın dogum doktoruna Gittiğinizde size bir iğne uygulanır ve ortalama ücreti tüp bebekten çok daha düşük bir orandır. tabiki tutma olasılığı çok yüksek değil ama çok büyük sorunları olmayan kadınlarda da tutma olasılığı çok yüksek sonuçlar alınır.
yumurta çatlatma iğnesinden sonra ilişki
Çatlatma iğnesi ile ikiz olabilirmi sorusuna bir uzman doktora gidip detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz makalemizde sizlere aydınlatıcı bilgiler vermiş olduk ve her konuda en yakın kadın dogum doktoruna giderek rahatlıkla sorununuza son verebilirsiniz.Yumurta çatlatma iğnesi nasıl uygulanır, nereye yapılır?
Bu ilaçlar genellikle cilt altına veya kas içerisine enjeksiyon yapılacak şekilde üretilir. Her markanın ne şekilde uygulanacağı prospektus kağıdında tarif edilir, doktorunuzun tavsiyesi ne şekilde ise o şekilde uygulamanı gerekir. Cİlt altı (subkutan) uygulama için üretilen ilaçlar genellikle göbek etrafına veya üst kol arka tarafına uygulanır. Kas içerisine (intramuskuler) uygulama amacıyla üretilen ilaçlar ise genellikle kalçaya uygulanır.

Yumurta çatlatma iğnesi ne zaman yapılır?
Bu ilaçlar genellikle yumurta 18-20 mm civarında büyüklüğe eriştiğinde uygulanır. Ancak çok fazla yumurta oluşmussa veya E2 hormon değeri çok yüksekse çatlatma iğnesi uygulanmayabilir bazı hallerde. Burada önemli olan yumurtanın eriştiği büyüklüktür, adetin kaçıncı gününde uygulandığı şeklinde bir kural yoktur. Yumurtanın yeterli büyüklüğe erişmesi genellikle adet kanaması başladıktan sonraki 10.-17 günler arasına denk gelir. Asla doktor kontrolü olmadan uygulanmaması gereken ilaçlardır.