T
TİTAN
Forum Okuru
20.GÜN MENÜSÜ
-------------------
LEBENİYE ÇORBASI
İSLİM KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
KAYISI HOŞAFI
Lebeniye Çorbası
MALZEMELER
10 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
KÖFTESİ İÇİN
400 gr.kıyma
1 adet soğan
Karabiber tuz
YOĞURTLU TERBİYESİ İÇİN
3 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
YAPILIŞI
*Su ve pirinci bir tencereye koyup haşlayın
*Köfte malzemeleriyle köftenizi yoğurun,küçük küçük yuvarlayın
*Köfteleri üzerlerine biraz un atarak unlayın ve az yağda hafif çevirin
*Bu köfteleri tencereye ilave edin
*Köfteler haşlanınca,ayrı bir yerde çırptığınız,yoğurt,yumurta ve unu tencereye döküp hızla karıştırınız
*Kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım kaynatıp tuzunu atın ve altını kapatın.
*Kızarttığınız tereyağına naneyi atıp karıştırın ve lebeniye çorbasının üzerine dökün.
İslim Kebabı
Malzemeler:
1,5kg ince uzun patlıcan
4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
3-4 adet küçük domates
köfte için:
yarım kg kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
tuz
karabiber
sos için:
2-3 domates
sıvıyağ
1 çay bardağı su
tuz
Hazırlanması:
Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin.
Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin.
Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.
* Aynı yemekte iç için köfte yerine biber, domatesle kavrulmuş, baharatlı kuşbaşı da konulabilir.
Kayışı Hoşafı
Malzemeler:
1 Su Bardağı Malatya Kayısısı
1 Su Bardağı Toz Şeker
6 Su Bardağı Soğuk Su
1 Adet Tane Karanfil
Ön Hazırlık:
Kayısılar ılık su içerisinde 5 dakika dinlendirilecek. Süzgece alınacak ve bir güzel yıkanacak.
Tencere içerisine 1 su bardağı kayısı, 1 adet tane karanfil, 6 su bardağı soğuk su konulacak ve kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılıp not edilecek. 30 dakika süre sonunda tencereye 1 su bardağı toz şeker ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 3 dakika süre ile tekrar kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Hoşaf soğutulduktan sonra servise hazır.
Not:
Malzeme oranlarını iki katına çıkartarak daha fazla kayısı hoşafı hazırlanabilir. Hoşafı çok tatlı sevenler şeker oranını artırabilirler.
-------------------
LEBENİYE ÇORBASI
İSLİM KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
KAYISI HOŞAFI
Lebeniye Çorbası
MALZEMELER
10 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
KÖFTESİ İÇİN
400 gr.kıyma
1 adet soğan
Karabiber tuz
YOĞURTLU TERBİYESİ İÇİN
3 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
YAPILIŞI
*Su ve pirinci bir tencereye koyup haşlayın
*Köfte malzemeleriyle köftenizi yoğurun,küçük küçük yuvarlayın
*Köfteleri üzerlerine biraz un atarak unlayın ve az yağda hafif çevirin
*Bu köfteleri tencereye ilave edin
*Köfteler haşlanınca,ayrı bir yerde çırptığınız,yoğurt,yumurta ve unu tencereye döküp hızla karıştırınız
*Kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım kaynatıp tuzunu atın ve altını kapatın.
*Kızarttığınız tereyağına naneyi atıp karıştırın ve lebeniye çorbasının üzerine dökün.
İslim Kebabı
Malzemeler:
1,5kg ince uzun patlıcan
4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
3-4 adet küçük domates
köfte için:
yarım kg kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
tuz
karabiber
sos için:
2-3 domates
sıvıyağ
1 çay bardağı su
tuz
Hazırlanması:
Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin.
Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin.
Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.
* Aynı yemekte iç için köfte yerine biber, domatesle kavrulmuş, baharatlı kuşbaşı da konulabilir.
Kayışı Hoşafı
Malzemeler:
1 Su Bardağı Malatya Kayısısı
1 Su Bardağı Toz Şeker
6 Su Bardağı Soğuk Su
1 Adet Tane Karanfil
Ön Hazırlık:
Kayısılar ılık su içerisinde 5 dakika dinlendirilecek. Süzgece alınacak ve bir güzel yıkanacak.
Tencere içerisine 1 su bardağı kayısı, 1 adet tane karanfil, 6 su bardağı soğuk su konulacak ve kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılıp not edilecek. 30 dakika süre sonunda tencereye 1 su bardağı toz şeker ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 3 dakika süre ile tekrar kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Hoşaf soğutulduktan sonra servise hazır.
Not:
Malzeme oranlarını iki katına çıkartarak daha fazla kayısı hoşafı hazırlanabilir. Hoşafı çok tatlı sevenler şeker oranını artırabilirler.
Kalbinize teselli ruhunuza ilaç olacak bir Ramazan ayı diliyoruz tüm Meleklerimize.. 🙂