Ramazan Ayına Özel Tarifleriniz Neler Melekler ?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Ramazan Ayına Özel Tarifleriniz Neler Melekler ?
ramazana özel tatlı tarifleri
ramazana özel yemekler
ramazana özel yemek tarifleri



Sevgili melekler, bugün Ramazan ayının ilk günü. Tüm İslam alemine içinde bizler de olmak üzere hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. 🙂

Gece kalkılan sahurun ardından imsakla birlikte oruçlarımıza niyet ettik ve bu akşam ilk iftarımızı inşaallah açacağız.

Sizlerden istediğimiz özellikle ramazan ayında yaptığınız, bu aya özel yemek çeşitlerini, tatlı tariflerini paylaşmanız. Özellikle bu ay için yaptığınız her türlü tarifinizi bekliyoruz. Kimbilir, aslında size hayli basit görünen bir tarifi bir diğerimiz bilmeyebilir ve denediğinde çok hoşuna gidebilir. Böylece ramazan ayının ruhuna uygun olarak paylaşma kısmını sanal ortamda bu şekilde yapabilirsek, birbirimiz de mutlu etmiş oluruz 🙂

Evet, şimdi bu önümüzdeki bir ay boyunca yapmayı düşündüğünüz, yaptığınız hazırlıkları, çorbaları, içecekleri, yemek ve tatlı tariflerini sizlerden bekliyoruz.

Hayırlı ramazanlar.. 🙂

ramazan-1.jpg
 
Merhaba melekler 🙂, aranıza yeni katıldım internette dolaşırken gördüm paylaşımlarınızı hemen aranıza katıldım.Ben mübarek ayın ilk iftarı için ayran aşı çorbası,[FONT=Arial, sans-serif]karnıyarık,pilav,piyaz ve cevizli güllaç yapıyorum bi yandan yemeklerin başında bekliyorum bi yandan size yazıyorum 😀[/FONT]
 
Merhaba melekler 🙂, aranıza yeni katıldım internette dolaşırken gördüm paylaşımlarınızı hemen aranıza katıldım.Ben mübarek ayın ilk iftarı için ayran aşı çorbası,karnıyarık,pilav,piyaz ve cevizli güllaç yapıyorum bi yandan yemeklerin başında bekliyorum bi yandan size yazıyorum 😀


Ellerine sağlık ayşe aramıza hoşgeldin, forumlarda da çette de seni görmek isteriz, hayırlı ramazanlar :D:D
 
Yok mu kimsenin özel ramazan tarifi :D:D Ben başlayayım o zaman :D:D

Ramazana özel annemin her zaman yaptığı Yoğurtlu Hamur Çorbası vardır. Ramazandan önce tavla zarı iriliğinde hamur kesilir kurutulur ve bez torbalarda saklanır. Ramazanda ise bununla çorba yapılır. Hem de çok kolay ve bir o kadar lezzetli 🙂

Yeşil mercimek suyla birlikte (et suyu da eklenmeli) ocağa konulur, kaynamaya başlar başlamaz kesilmiş hamurlar içine atılır. Mercimek pişince içine sarımsaklı süzme yoğurt eklenir ama kesilmesin diye sıcak suyla ılıklaştırılarak eklenir. Bir iki taşım karıştırılarak kaynatılır. Kaselere servis edilirken üzerine tereyağda yakılmış nane pulbiber eklenir. Afiyet olsun :D:D
 
Titan,çok teşekkür ederim işlerden vakit buldukça buradayım artık. Ben ramazan boyunca kendi mutfağımda ne pişireceksem onları buraya da yazarım 🙂) isterseniz tarifleri de atarım zaten ben de interneten araştırıyorum. Bugün kü menüm mercimek çorbası,kadınbudu köfte,barbunya pilaki ve şambali tatlısı
 
Titan,çok teşekkür ederim işlerden vakit buldukça buradayım artık. Ben ramazan boyunca kendi mutfağımda ne pişireceksem onları buraya da yazarım 🙂) isterseniz tarifleri de atarım zaten ben de interneten araştırıyorum. Bugün kü menüm mercimek çorbası,kadınbudu köfte,barbunya pilaki ve şambali tatlısı


Ayşe günlük menünü BURADAKİ konuya yaz, bu topiğe de ramazana özel olarak yaptığın yemeklerin tariflerini atarsın :tik:
 
Melekler, annemin harika ve kalorili bir tatlı tarifini eklemek istiyorum. Her ramazan geldiğinde mutlaka birkaç sefer yapardı, artık yapmıyor ya da 1 kere, o da abimin isteğiyle :D:D
Başta da söylediğim gibi çok kalorili bir tatlı, ama son derecede leziz. Yılda bir kere adet edindiğimizden yemekte zarar görmüyoruz. Başka zaman yapılmaz mı, yapılır. Ancak biz ramazana has gördüğümüzden (ene malzemesi güllaç dolayısıyla) sadece ramazan ayında tadıyoruz.

Tarifi ben hiç denemedim. Zira kalorilerden uzak durmaya çalışıyor, kızartmayı ayda yılda bir yapıyorum 😀

Tatlımızın adı Güllaç Kızartması. Yapılışı da çok kolay. Güllaç yaprakları su veya sütle ıslatılıp, yumuşatılıyor. Arasına dövülmüş ceviz konulup, paçanga böreği sarar gibi sarılıyor. Daha sonra güllaçlar yumurta sarısına bulanıp, bol kızgın yağda kızartılıyor ve önceden hazırlanan ılık şerbete atılıp şerbeti çekmesi biraz beklenerek, oradan çıkartılıp sıcak servis ediliyor. :D:D

gullac-39d.jpg
 
Geri
Üst