Pratik Tarifler denenmiş mükemmel oluyor..

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hatiss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
REVANİ TARİFİ
[TABLE="class: ortala"]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 65%"]Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • Şerbeti için:
  • 1 kg. şeker
  • 1 lt. su
[/TD]
[TD="class: icerik, width: 35%"]
545.jpg

Süre:40 dk - 8 Kişilik[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: ortala"]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"]Yapılışı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"]Malzemeleri karıştırıp yağlanmış tepsiye dökün. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. 1 kg. şekeri, 1 lt. su ile kaynatıp şerbeti hazırlayın. Ilık şerbeti revaninin üzerine dökün. Hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
KAYSERİ KIYMALI YAĞLAMA LAHMACUN GİBİ OLUYOR🙂
[TABLE="class: ortala"]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 65%"]Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince ılık su
  • Sosu İçin:
  • 250 gr. kıyma
  • 2 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 125 gr. margarin
  • 2 adet sivri biber
  • Kırmızı biber, maydanoz
  • Tuz
  • Üzeri İçin:
  • Sarımsaklı yoğurt
[/TD]
[TD="class: icerik, width: 35%"]
558.jpg

Süre:50 dk - 5 Kişilik[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: ortala"]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"]Yapılışı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"]Kuru maya un ile karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır.15-20 dakika mayalanması için bekletilir. Hamurdan tenis topu büyüklüğünde bezeler alınıp, tabak büyüklüğünde açılır.
Yağsız teflon tavada pişirilir. Bir tavada kıyma, soğan, biber ve maydanoz kavrulur. İçerisine salça eklenip karıştırılır. 1 çay bardağı kaynamış su eklenip, biraz pişirilip ateşten alınır.

Bir tepsiye pişen hamur yani şebit konur. Üzerine karışımdan sürülür. Daha sonra üstüne diğer şebit konur ve yapılan karışımdan üstü sıvanır. Aynı işlem harç bitene kadar üst üste konularak yapılır. Daha sonra dörde bölünerek üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
[TABLE="class: ortala"]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 65%"]PATATESLİ BÖREK
Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı su
  • İçi İçin:
  • 4 adet patates
  • 1/2 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Tuz
  • Yumurta sarısı
[/TD]
[TD="class: icerik, width: 35%"]
521.jpg

Süre:35 dk - 6 Kişilik[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: ortala"]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"]Yapılışı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"]Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayın .Rendenin iri tarafıyla rendeleyin. İnce kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pulbiberi ekleyin. İyice harmanlayın.

İlk yufkayı düz bir zemine serin. 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın. İlk yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı yerleştirin. Sekiz eşit parçaya ayırın. Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin. Buzdolabında 1 gün bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
MUTİ KURABİYE
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı şeker
2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 limon kabuğu rendesi
2 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un

İlk olarak derin bir kabın içine yoğurt, erimiş margarin, 2 yumurta, zeytinyağı, şeker, çekilmiş ceviz, limon kabuğu rendesi, un ve kabartma tozu koyup iyice yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.

Daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Hafifçe bastırıp tepsiye belli aralıklarla dizelim. Önceden ısıtılmış fırına sürelim ve pişinceye kadar bekleyelim. Piştikten sonra servise sunalım. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst