Pratik Tarifler denenmiş mükemmel oluyor..

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hatiss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
AÇMA TARİFİ
1 su br.süt
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
alabildiğince un
2 yumurta
1 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı mahlep
not: yumurtanın birini hamur karısımına diğerınınde sarısını üzeri için ayırıp akını karışıma ilave edelim ve yoguralım...AFİYET OLSUN.
 
ELMALI KURABİYE
1su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt,
1 paket sana yağ
1 bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
göz kararı un (kıvamını alıncaya kadar)

İç malzemesi için:
2 adet rendelenmiş elma
1 tatlı kasığı tarçın
yarım su bardağı şeker
yarım çay bardağı su
bu malzemeleri bir kaba alalım elmaları ocakta az eriyene kadar pişirilem.daha sonra kurabiyelerızın içine koyalım ve şeklını verip tepsiye dizelim.
 
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker dilerseniz 3/4 su bardağı şekerde koyabilirsiniz.
400 gr. mısır nişastası (2 paket)
Yeteri kadar un
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı

Oda sıcaklığında olan yumuşamış margarin, yumurta, şeker iyice karıştırılır, içine kabartma tozu, un ve nişasta ilave edilerek hamur elde edilir. Hamur ceviz büyüklüğünde veya daha küçük yuvarlanabilir. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamur üstüne bastırılarak mantar şekli verilerek tepsiye dizilir. Normal sıcaklıktaki fırına(170 derece) atılıp beyaz kalacak şekilde pişirilir.Püf noktası: Yağ yumurta ve şekeri mikser ile krema gibi olana kadar karıştırmalısınız. Böylelikle kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz olur ve kurabiyeniz ağızda dağılır. Nefis bir tarif.​
 
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker dilerseniz 3/4 su bardağı şekerde koyabilirsiniz.
400 gr. Mısır nişastası (2 paket)
yeteri kadar un
2 yemek kaşığı kakao

yapılışı

oda sıcaklığında olan yumuşamış margarin, yumurta, şeker iyice karıştırılır, içine kabartma tozu, un ve nişasta ilave edilerek hamur elde edilir. Hamur ceviz büyüklüğünde veya daha küçük yuvarlanabilir. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamur üstüne bastırılarak mantar şekli verilerek tepsiye dizilir. Normal sıcaklıktaki fırına(170 derece) atılıp beyaz kalacak şekilde pişirilir.püf noktası: Yağ yumurta ve şekeri mikser ile krema gibi olana kadar karıştırmalısınız. Böylelikle kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz olur ve kurabiyeniz ağızda dağılır. Nefis bir tarif.​
mantar kurabiye
 
PUF POĞAÇA TARİFİ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın akı içine sarısı üstüne
1 çay bardağı ılık su ( mayayı ıslatmak için )
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Yeteri kadar un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Arasına sürmek için;

  • Yarım paket margarin
İç harcı için ;

  • peynir – maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Şeker, ılık su ve maya bir kapta kabarması için bekletilir. Sıvı yağ hariç diğer malzemelerle karıştırma kabında unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.(sıvıyağı sadece son anda hamur elimize yapışmasın diye kullanıyoruz.)20 dakika mayalanmaya bırakılır. Ceviz büyüklüğünde küçük küçük bezeler ayrılır. Hamurun üstü kapalı olarak kenarda bekletilir. Bezeler tek tek bir servis tabağı büyüklüğünde açılır . Aralarına erimiş margarin sürülerek üçerli katlar oluşturulur. Hepsi aynı işlemden geçtikten sonra ( açılmış, üst üste konmuş, üçer bezeden oluşmuş ) Hamurlarımızı 4 eşit parçaya bölerek harç koyduktan sonra içe doğru kıvırarak sigara böreği tarzında sarıyoruz. Bu işlemi margarinler donmuş olacağı için ilk açtığımız bezelerden başlayarak yapıyoruz.
Üzerlerine de yumurta sarısı sürüp, çörek otu veya haşhaş serperek yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz. ( kendi fırınınızda bu dakika ve derece değişebilir )
Şimdiden afiyet olsun.
Tıpkı milföy hamuru gibi oluyor, yumuşacık. Börek gibi poğaça gibi; ama süper bir şey oluyor🙂
 
PİRAMİT PASTA TARİFİ (ÇOK BASİT KIZLAR🙂
2 paket petibör bisküvi
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
125 gr.margarin
1 paket vanilya
isteğe göre fındık veya ceviz içi kuru meyve ve portakal kabuğu rendesi olabilir..
HAZIRLANIŞI:
Margarını eritin ve soğumaya bırakın
bisküvileri küçük parçalar halinde ufalayın ve yoğurma kabına alın
süt, toz şeker, vanilya kakao,yumurta ve soğuyan margarini bir kaba alın mikser yardımı ile 3-4 dak.çırpın.
bisküvilere doğranmıs isteğe göre kuru meyve ve fındıklarıda ilave edin
hazırladınız sosu bisküvilere ilave edin ve iyice özleşene kadar yoğurun hafif cıvık ve yapışkan bir hamur haline gelcektir merak etmeyin🙂
tezgaha serdiğimiz folyoya karısımıı dökün ve folyoyu kullanarak piramit şeklını verin..
donması için buzlukta en az 2 yada 3 saat bekletın ve dilimleyerek servis yapın .AFİYET OLSUN
 
[TABLE="class: ortala"]
<tbody>[TR]
[TD="class: icerik, width: 65%"]Malzemeler
  • 4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Taze nane,maydanoz,dereotu
  • Zeytinyağı
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt
[/TD]
[TD="class: icerik, width: 35%"]<center>
59.jpg

Süre:35 dk - 4 Kişilik</center>[/TD]
[/TR]
</tbody>[/TABLE]
[TABLE="class: ortala"]
<tbody>[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"]Yapılışı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"]Kabakları yıkayın, dışını kazıyın. Küp şeklinde doğrayın. Tencerede bir miktar zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra küp küp doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin ve kavurun.

Daha sonra küp küp doğradığınız kabakları da ekleyip bir miktar kavurun ve üzerine ayıkladığınız princi ekleyin. Kabakların üzerine tuzu ve üstünü 1 - 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Su fokurdamaya başlayınca altını kısın, kabaklar pişene kadar kaynatın.

Altını kapatmadan biraz önce doğranmış maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ekleyin, 1 taşım kaynatıp kapatın. Yemeği servis tabağına aldıktan sonra, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edin.
[/TD]
[/TR]
</tbody>[/TABLE]
 
[TABLE="class: ortala"]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 65%"]Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı yağ
[/TD]
[TD="class: icerik, width: 35%"]
566.jpg

Süre:15 dk - 4 Kişilik[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: ortala"]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"]Yapılışı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"]Ununuzu derin bir kaba tel süzgeçinten geçirip koyun. Bunun sebebi krebin topak topak olmamasını sağlamaktır. Unun üstüne yumurtalarınızı kırın ve güzelce çırpmaya başlayın. Sonra süt, yağ, tuzu da ekleyip güzelce çırpın.

Daha sonra krep tavanızı ısıtın, 1 çorba kaşığı kadar yağ dökün iyice dağıtın sonra krebi yaptığınız kaptan bir kepçe alıp tavaya dökün ve tavayı sallayarak her yöne dağılmasını sağlayın. 2. kepçeyi koyarken tavaya yağ koymak zorunda değilsiniz. afiyet olsun, [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
[TABLE="class: ortala"]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 65%"]Malzemeler
  • 4 adet yumurta,
  • 2 su bardağı tozşeker,
  • 3 çorba kaşığı kakao,
  • 1 paket eritilmiş margarin,
  • 2,5 su bardağı un,
  • 1 su bardağı süt,
  • Kabartma tozu ve vanilya.
  • Süslemek için hindistancevizi
[/TD]
[TD="class: icerik, width: 35%"]
18.jpg

Süre:45 dk - 8 Kişilik[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: ortala"]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"]Yapılışı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: icerik, width: 100%"][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]4 yumurta beyaz hale gelene kadar çırpılır. 2 su bardağı tozşeker eklenerek 2 dakika daha çırpılır. 3 çorba kaşığı kakao, 1 bardak süt, 1 paket eritilmiş margarin, 1 paket vanilya eklenerek çırpılır. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Bu malzemeden 1 su bardağı ayrılır. 2,5 su bardağı un ve kabartma tozu katılarak 2 dakika daha çırpılır. Tepsiye dökülüp fırında pişirilir. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Fırından çıkar çıkmaz, ayrılan malzemenin pastanın içine işlemesi için pastaya çatal batırılır. Ayrılan malzeme üzerine dökülür. Arzu edilirse hindistancevizi ile süslenip servis yapılır.[/FONT]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
Geri
Üst