Pratik Tarifler denenmiş mükemmel oluyor..

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hatiss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hatiss

Yeni Üye
Üye
Pratik Tarifler denenmiş mükemmel oluyor..
POĞAÇA TARİFİ
125 gr.margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

İçi için
beyaz peynır maydonuz
üzerine yumurta sarısı ve süslemek için çörek otu veya susam..

170 derecede 35-40 dk pişir
 
irmik tatlısı
3 yumurta
1 su br.yoğurt
1 su br.sıvı yağ
2 su br.un
1 su br.irmik
1 su br.toz şeker
kabartma tozu ve vanilya

şerbeti için:
5 su bardağı su
4 su br.toz şeker
1 paket vanilya
yarın limon suyu
AFİYET OLSUN..
 
VEZİR PARMAĞI TATLISI
2 yumurta
1 bardak şeker
2kase un
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanılya
1 paket kabartma tozu
1paket margarin (eritilcek)

Şerbeti için:
3/5 su br.su
3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya hoş bir koku verir.

not:yumurtalardan birinin sarısını ayırın tatlıyı oval bir biçimde kurabiye tarzında şekil verin tepsiyi sana yağ ile yağlayın ve tepsiye dizin şekil vermiş oldumuz bezelerin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürün. ve fırında üzerleri pemleşınceye kadar pişirin..daha sonra şerbeti ılık tatlının üstüne sıcak olarak dökün.
 
Mercimek köftesi:

2 su bardağı mercimek
maydonoz
1 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı kadar salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
pul biber
1 adet kuru soğan varsa yeşil soğanda olabilir arzuya göre..
yeteri kadar tuz..
3 su bardağı su ..suyu fazla olursa lapa gibi oluyor oyüzden dikkat edin suyu fazla kaçtığında az daha bulgur ilave edebilirsiniz..

HAZIRLANIŞI:

Mercimeği bir tencere koyup haşlanıp suyunu çekene kadar pişirin daha sonra suyunu çekmeye yakın bulgurunu ilave edin ve ocaktan indırın bulgurun şismesını ve suyunu iyice çekmesını bekleyın..daha sonra karışımı bir tepsiye dökün az soğusun maydonozları ince ince dograyın karısıma ekleyın.bir tavada soğan ve salcayı yağda güzelce kavur.ben sıvı yağ yerine sana yağ ile kavuruyorum daha güzel oluyor size kalmış...onuda karısıma ilave edin ve sırasıyla pul biber ve atmak istedınız baharat karısımlarından kullanabilirsiniz(karabiber.toz kırmızı biber vs.)tuzunuda ilave edin ve güzelce elinizle yoğurun..sonrada köfte şeklını vererek marulla servis edebilirsiniz..limonuda unutmayın🙂Afiyet olsun
 
PİZZA TARİFİ (kIZLAR mükemmel oluyor ben sürekli yapıyorum hazır pizza gibi)
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz maya
1 çay bardağı süt

not:Un hamuru yoğururken şayet az gelirse az daha ilave edebilirisniz elinize yapşmıcak bir hamur elde edin.

ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı salça az sulandırılcak
1 domates rendesi ve kAşar rendesi kaşarı bol olursa güzel olur.
arzuya göre üzerine mantar ,mısır tanesi sucuk sosıs siz nasıl süslemek istersenız pizzanızı olabilir.(ben sucuk kaşar mantar ve mısır tanesi olarak süslüyorum)

Hazırlanışı..(hamur için)
3 su br unu bir yoğurma kabına koyun 1 su bardağı ılık suyun içinde 2 yemek kaşığı toz mayayı ve 1 yemek kaşığı şekeri iyice eritin ve yoğurma kabına dökün..sırasıyla sıvı yağ ,süt ve tuzunuda ilave edın ve güzelce yoğrun elinize yapışmayan bir hamur elde edin ve yarım saat hamurun üzerini örtün ve mayalansın..
daha sonra mayalanan hamuru büyük yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp elinizle hamuru bastıra bastıra tepsinin şeklınce yayın..bildimiz pizza şeklını tepsiye göre verin.sonrada sulandırılmıs salcayı hamurun üzerine fırca yardımıyla sürün sonrada rendelenmıs dometesi de üzerine güselce dağıtın ve az bi kasar rendesini de ekleyın sonra sırayla sucuk mantar ne varsa üzerine dizin en son üstüne yine kalan kaşar rendesınıde atıp önceden ısıtılmıs fırında 25-30 dk pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
 
PORTAKALLI KURABİYE
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gr.margarin
1 paket vanilya
2 portakal kabugu rendesi veya limon kabuguda olabilir mevsıme göre
1 su bardapı nişasta
2 su bardağı elenmiş un aldıgı kadar olcak
1 adet kabartma tozu

180 derece fırında 15-20 dk pişir..AFİYET OLSUN
 
KANDİL SİMİTİ
üzeri için susam
2 çay kaşığı tuz
10 çay kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr.sana yağ
1 tatlı kasığı mahlep
aldığı kadar un..

not:yumurtanın sarısını içine akını dışına ayırın simidi akına batırıp susama batır ve tepsiyi yağlayıp simitleri dizin..
 
Geri
Üst