Sayın Kerem , Dikkat ederseniz ben imsak vakti ile alakalı yorumumu paylaşmadım. Nerde konuşacağımı nerde susacağımı bilecek bir haddeyim. Herkesin inancına saygı duyarım kendi inancımada saygı beklerim.Muhatap olduğum şahıs dinimi temsil eden mezhep imamlarını düpedüz inkar etmiştir.Mezhep Kuran ve sünnet yolu demketir. Kuranı kabul edipte mezhep imamlarını inkarın neresi mantıklı acaba ? Size soruyorum. ( Bakmamız gereken yer kuran değil mi? Niye imamlara alimlere bakayım ) Burda ki çelişen ifadelerin neresin de mantığa rastladınız ? Bir mezhep imamına uyan Kurana ve Hz. muhamme de uyduğuna iman etmiş demektir. Mezhebi inkar etmek mezhepsizliktir. Mezheplerin birine uymayan Ehli sünnet olamaz.Mezhepsizlik Dinsizliğe giden yoldur,O yola girende dinsizdir . . İslam hukukunun mezheplerinin inkarı ,Ehli sünnet müslümanlığının yıkılması demektir.Kuranı kerimden hüküm çıkarıp kendi kafamıza göre bizler yorum yapamayız. Bu iş icazetli müctehidlerin işidir. Şimdi ben size bir örnek vericem . Kuranı Kerimde 2 yerde abdest ile ilgili ayet geçiyor. 1) Kuranda abdest almayla ilgili ağzı ve burnu yıkamak yer almıyor 2 ) Abdesti bozan durumlar da yer almıyor. Peki bu durum da bizim ne yapmamız gerekir ? Peygamber efendimizin hayatına bakmak gerekir değilmi ? Peygamber efendimize vahiy gelmiş ve yapacakları vahiy yoluyla açıklanmıştır. Peki peygamber efendimizin 1400 yıl önce yaptıklarını biz nasıl bilicez ? En yakınındakilerden , sahabelere ve günümüzde onları takip mezhep imamların dan değilmi ? Kuran ve sünnetten sonra sahabeler alimler imamlar önemli bir referans kaynağımızdır. (Ashabım yıldızlar gibidir. Hangisine tabi olsanız hidayete erersiniz. Hz muhammed ) Sadece kuran okumakla iş bitmiyor efendiler , anlamakta gerekiyor. Anlamak içinde fıkıh kitaplarını okumak lazımdır. İmamı alimi senin benim gibi tv karşısında, internet başında zaman geçirmemiş. Kılı kırk yarmışlar dır. Onlara dil uzatanlara elbetteki bir isim vericem ! Nasılki aklı olmayana deli , çok parası olana zengin diyorsak . ''Dünya menfaati için mezhebini bırakan kimsenin son nefeste imansız gitmesinden korkulur'' Mezhebi inkar etmenin tehlikesinin farkındamısınız ?
( suan bir insana kafir diyebilmeniz icin allahi inkar ettigini duymus olmaniz gerekmiyormu ) Yok gerekmiyor. Hiç kimse bir kimsenin kalbi haline vakıf olamaz . Fakat şahıs şüphesini açığa vurmuştur . Şüphecilik dinden çıkarır. İslam alimlerine karşı tavır alıp dinin gelişmesine yönelik hizmetleri engelleyici sözler söylemekte kafidir.İslami hükümleri kabul edip, islamı bir nizam olarak görmek imanın gereğidir. Bunlardan birini red etmek kafirliğe sebeptir.(Söz, inanç,fiil,şüphe dinden çıkarır )
Ben imanımı her daim yoklayanlardanım efendi ! İmanımı ve inandığıma iman edenlerin inançlarını her daim bu Üslup ve davranışla korumaya da devam edeceğim..Üslubum üsluba karşılıktır ! Asıl sen imanını , mantığını gözden geçir . Cehaleti ve inkarı savunuyorsun . Nedir yani bir imsak vaktidir tutturmuşsunuz . Her Ramazanı şerifte aynı goy goy. İslamı karalamak için adeta Ramazanı fırsat bellemişsiniz. İslam alim ve ulemaları yalan söylüyor haşa sen doğru söylüyorsun öylemi ? Bir ayetten yola çıkıp kendi kafanıza göre yorum yapamazsınız !
Sen kalbimizi saptırma ya Rabbi! La ilahe illallah, Muhammedün resulullah !