Nefis Kilis Tavası Tarifi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

TİTAN

Forum Okuru
Nefis Kilis Tavası Tarifi
kilis tavası, tarifi, reçetesi, malzemeleri, yapılışı, resimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler



kilis-22a.jpg




Kilis'in meşhur yemeği Kilis tavasi ,genelikle Kilis`de, kasaba sipariş verilir, kasap hazirlayip sipariş eden kişinin evinin yakınındaki fırına pişmesi için yollar ve fırında pişince sıcak sıcak eve yollanır melekler 🙂 Adet böyledir.

Yanında taze pişmiş tırnak ekmeklerle ve koyu buz gibi yapilmiş ayranla nefis olur dedikten sonra tarifimize geçebiliriz 🙂

Malzemeler:

750 gr orta yağlı kıyma
2 kuru soğan
3 domates
2 yeşil veya kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

1-Soğan ve biberler yıkanır. Robot veya zırh ile ince olarak kıyılır.
2-İki kez makinede çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle yoğrulur.
3-Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1 cm kalınlığında yayılır.
4-Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler yerleştirilir.
5-Pide fırınında veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Afiyet Olsun.
Not: Kilis tavaya arzuya göre 1 demet maydanozda ince ince kıyılarak eklenebilir.

 
Geri
Üst