Ce: Adana'dan Yemek Tarifleri
Acebekli Bulgur Çorbası Adana
Malzemeler :
• 1/2 su bardağı Bulgur
• 4 litre Et suyu
• 1/2 su bardağı Tane acebek
• Yeterince Tuz
• 1,5 çorba kaşığı Yağ
Hazırlanışı :Zorluk: Kolay
Süre: 30-40 dk.
Geceden ıslanmış acebekler et suyuna atılıp kaynatılır. Acebekler pişince bulgur da tencereye dökülür. Bulgur açılınca altı söndürülür. Yağ kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir.
Acebekli Bulgur Çorbası Adana
Malzemeler :
• 1/2 su bardağı Bulgur
• 4 litre Et suyu
• 1/2 su bardağı Tane acebek
• Yeterince Tuz
• 1,5 çorba kaşığı Yağ
Hazırlanışı :Zorluk: Kolay
Süre: 30-40 dk.
Geceden ıslanmış acebekler et suyuna atılıp kaynatılır. Acebekler pişince bulgur da tencereye dökülür. Bulgur açılınca altı söndürülür. Yağ kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir.