Ce: Adana'dan Yemek Tarifleri
ADANA KEBABI
Malzemesi;
½ Kg. az yağlı koyun eti,
Bir miktar kıyılmış kuyruk yağı,
1 adet orta boy soğan,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı tuz,
Yapılışı;
Bütün malzemeleri bir güzel karıştırarak 10 dk. yoğurun. Meydana gelen karışımı 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı kalın bir şiş üzerine el yardımı ile sıvayın. Kömür ateşinde her iki tarafı da iyice pişirerek servis yapılır. Servis, ezme salatası veya diğer salatalar ve ayran yada şalgamla birlikte yapılır.
ADANA KEBABI
Malzemesi;
½ Kg. az yağlı koyun eti,
Bir miktar kıyılmış kuyruk yağı,
1 adet orta boy soğan,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı tuz,
Yapılışı;
Bütün malzemeleri bir güzel karıştırarak 10 dk. yoğurun. Meydana gelen karışımı 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı kalın bir şiş üzerine el yardımı ile sıvayın. Kömür ateşinde her iki tarafı da iyice pişirerek servis yapılır. Servis, ezme salatası veya diğer salatalar ve ayran yada şalgamla birlikte yapılır.