Muhabbet kuşu ( yavru ) kaçıncı günde yumurtadan çıkar ?

S.a arkadaşlar benim muhabbet kuşların yumurtladıktan ve hiç ellemedim 20, ci günü sadece 2 yumarta yaptı ve halen dişi yumurta altında kalmıyor ve dişi kuşum ürkek biraz yumurtaları kontrol edeyimmi ve nasıl kontrol edim yardımınız ı bekliyorum vesselam


Merhaba

Stresli hayvanlar oldukları için yumurtayı folluktan dışarı atabiliyorlar ya da kuluçkaya yatmayabiliyorlar. Kesinlikle sesiz bir ortam şart hatta çok sık aralıklarla altlarının bile temizlenmemesi gerekiyor aşırı ses yapmamak için. Yem ve su verirken de çok dikkatli ve yavaş hareket edilmesi gerekmektedir. Çünkü en stresli oldukları dönemdedirler. Yumurtalar ne durumda diye kesinlikle kontrol etmeyin.
 
iyi günler bnm muhabbet kuşlarım var 2. yumurtlamaları her birinde 5 tane yumurtluyor ama yumurtadan yavru cıkmıyor ben kuşları pencereye koydum etrafını kapattım bizden rahatsız olmasınlar diye ama gene yumurtadan yavru çıkmıyor ne yapmam lazım...
 
Merhaba ;Yumurtlamadan sonra muhabbet kuşuna çok güçlü besinler vermek gerekir.Kuşçular dan bu besinleri tedarik edebilirsiniz. Ayrıca bir şeyden rahatsız olmuşsa yumurtaların üzerinde oturmaz.

Muhabbet kuşlarının boş yumurtlama nedenleri şunlar.


Erkek tam dölleyemeden dişi çiftleşmeyi sonlandırmış olabilir.
Dişi döllenmeden kuluçkaya yatabilir.(Döllendiğini sanarak)
Sağlam olmayan tünekler ile çiftleşmenin tam gerçekleşememesi.

Bazı durumlar da ilk yumurtalar dölsüz daha sonrakiler döllü olabilir.Bu durum değişmektedir.Eğer aksi sürekli boş yumurtalar oluyorsa.

E,A,B2,B7 Vitaminlerinin eksikliği giderici yiyecekler ve ek mama takviyeleri.
Avit K Forte , Evit-se Forte , Natural Vitamineral , Vitaform verebilirsiniz.
Soğuk ortamlar da ayrı bir sebeptir.
Bulaşıcı hastalıklar dan koruma.
Sürekli kuluçkaya yatırmama.
 
merhaba arkadaşlar.Benim kuşum ilk defa yumurtladı tam 4 tane fakat dolumu boşmu bilmiyorum.benimki ilk yumurtayı yapalı 11 gün oldu acaba çıkarmı?yavrular çıkarsa 30 günlük olunca ayrı bir kafese almammı gerek anne ve bababnın kafesinde kalamazlarmı.eğer ayıracaksam normal bir kafese 4ünü koyabilirmiyim?yardım!!!!!!!!
 
Merhaba ;

Muhabbet Kuşu Yumurtladıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir
✔ Yumurtlamadan sonra dişi muhabbet kuşuna çok güçlü besinler vermek gerekir. Özellikle kuşçularda yavrulara verilen besinler anne muhabbet kuşlarına da verilmesi mümkün. Bu yemleri genel içeriği ise oldukça besleyici ve doğal olan yumurta, irmik, bisküvi gibi besinlerin karışımından meydana gelen gıdalardır. Bu gıdalar vücut dirençlerini ve bağışıklık sistemlerini en üst noktaya ulaştırmaktadırlar. Bunlardan yiyen dişi muhabbet kuşları daha güçlü bir bünyeye sahip olmaktadırlar. Bu sayede yumurtlama yaptıktan sonra kuluçkaya yatan muhabbet kuşunda fazla kilo kayıpları yaşanmayacaktır.
✔ Dişi muhabbet kuşu yumurtladıktan sonra mutlaka kalsiyum takviyesi yapılması gerekir. Bunun yanı sıra kum, gaga taşı verilmesi gerekir. Aynı zamanda çeşitli vitaminler ki bunların başında D vitamini ihtiyacının kesinlikle karşılanması gerekiyor ki yavruların ayaklarında herhangi bir raşitizm hastalığı olmasın. Aynı zamanda kabukların dışında gerekli olan sertliğin olabilmesi için D vitaminine ihtiyaç duyulmaktadır. Mesela D vitamini içeren likitler verilebilir. Bu arada ballı krakerler muhabbet kuşlarının vazgeçilmezidir.

Çok Sessiz Bir Ortam
Muhabbet kuşlarını yumurtladıktan sonra onlara çok sessiz bir ortamın oluşturulması önemlidir. Bunun en büyük sebebi ise muhabbet kuşlarının stresli hayvanlar olmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle yumurtlama yapıldıktan sonra çok sık bakılmaktan rahatsız olmaktadırlar. Yumurtalar çıkıyor mu ne durumda diye bakmamanızı öneririz. Bazı muhabbet kuşları bu durumlarda yumurtlarını kırabiliyor ve hatta kuluçkaya bile yatmayabiliyorlar. O yüzden bu konulara çok dikkat edelim.
Sonuç olarak muhabbet kuşu yumurtladıktan sonra iki önemli noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlardan ilki kuşlarınızın beslenmesi ikincisi ise sessiz ortam. Biraz da sabır önemli tabi. Merak etmeyin sizinde eviniz 2 ay sonra cıvıl cıvıl bir ortama sahip olacak.

Muhabbet Kuşlarının Yumurtasına Nasıl Bakım Yapılır

Muhabbet kuşlarının yumurtalarına zarar gelmemesi için folluğa mutlaka kum koyulması gerekir. Muhabbet kuşu satan yerlerden bu kumlardan alabilirsiniz. Çünkü kuş yumurtladıktan sonra ve kuluçka sırasında yumurtalar birbirine çarpıp çatlama riskine sahiptir. O açıdan kum bu çatlamaları engellemektedir.

Not: Bütün yumurtalar aynı anda çatlamayabilir. Aralarında bir kaç gün zaman farkı olabilmektedir telaşlanmayın.Muhabbet kuşu yumurtadan 18 gün sonra çıkar.Yavruları ayrı kafese koyup koymamanız sizin tercihiniz.Aynı kafeste kalmalarında sıkıntı olmaz.Benim muhabet kuşlarımın 5 yavrusu oldu bir sıkıntı gözlemlemedim.
 
teşekkürler yararlı bilgiler için vallahi güzel şeyler öğrendim şimdi benim çapkının yavrularına daha iyi bakacağım bekleyelim bakalım daha çıkmadı 🙂
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Muhabet kuşları evde beslenmesi sık olarak tercih edilen kafes kuşların dan biridir. Muhabbet kuşları papağan ailesinin üyesidir ve papağanlar gibi son derece akıllıdırlar. İyi eğitilirse çok iyi konuşabilirler. Beslenmesi kolay olan muhabbet kuşları bir çok renge sahiptir. Vejeteryan olan muhabbet kuşları doğada böcek ve tohum yiyebiliyor. Muhabbet kuşların da diğer kuş türlerinde olduğu gibi tüy dökümü olabiliyor. Yılda iki defa tüy dökümü olabilir. Ancak kuşunuz kendiliğinden de tüylerini yolabilir. Tüylerini sıklıkla yoluyorsa parazit bit olabilir. Kuşunuzu veterinere götürmek en doğrusu olacaktır.
 
Bir çift ingilizim var çiftleşiyolar 3 defa da yumurta yaptı hep boş çıktı en sonuncu yumurtlamada yni 3üncü yumurtlamada baktım yumurtanın sadece 1 inde siyahlık vardı o da en sona kaldı ama kırıp attılar zaten 18 günde çııkması gerekirken 3-4 geçikti kırdı galiba anlayacağınız yine hüsran ...yumurtalar bitti ama dişi hala yuvayla uğraşıyo ne yapmam gerek yardım neden olmuyo bu kuşlar nette bakmadığım yer araştırmadığım şey kalmadı gibi..yardımmmm.....
Kardeş yumurtayi eline alırsan kırarlar aynı durum bizdede oldu. Yumurtaya karışma. Yuvayı düzgun yap gerisi kuşlarda ama sen yumurtayı elleme
 
Mrb benim kuşum şuan 2 tane doğurdu ama dişi fazla yuvaya geçmiyor ne yapmam gerekir yardımcı olun
 
Geri
Üst