zekilik mi? insan olmak mı? (diyen kardeşim için yazıyorum kanuni dönemi en güzel dönemdi bolluk ve bereket çoktu seferler hep kazanılırdı..Çok iyi bir padişahtı 46 yıl padişahlık yaptı ve emeğiyle ona hiç birşey denmez lakin hürrem sultan konusuna gelinirse oo konuda çok kızdım doğrusu çünkü hürrem sultan pörlek gözlü,balık etli,çirkin bir kadınmış ama mahidevran sultan gerçektende çok güzel bir kadınmış..kıymetini bilmemiş bir rus cariyeye kaptırmış kendini zaten osmanlıda oyuzden çöktü rus kadınlar köleler yüzünden herkezin dediği gibi kendi devletinden kadınlarla evlenilse bu devlet yıkılmazdı..
Hürrem sultan gerçekten bencede kanuniyi sevmiyordu sadece oo büyük imparatorlukta olmak güçlü olmak peşinde..Dizidede diyor intikam ne intikamı kimsinde sen..Hiç sevmiyorum gerçekten bir babaya oğlunu öldürtmesi için elinden gelen entrikaları yapan bir kadın neden? oğlu geçsin diye ama oğlu sarı selim savaş yapmayı sevmezmiş zaten osmanlı ozmnlar çökelmeye başladı şehzade mustafa gerçekten çok iyi bir savaşçıymış babası gibi..Kendini sancaktayken çok yetiştirmiş oo padişah olsaydı belki hala osmanlı vardı..ama hürrem hanım sayesinde öldü..Yinede valide sultan olamadan öldü..neyse ahirette çekicek oda cezasını ..