Ha bu arda şunu da söyleyeyim. süleymendan sonra tahta geçen Selim'in nasıl ülkeyi yönettiğini bilmeyen yok herhal acaba sehzade mustafa tahta geçseydi durum farklı olur muydu? Yetişrilme şekline bakılırsa neden olmazdı? belki devletin kaderi değişebilirdi? Bu satrançta hamle hatasına benzer bir hamle yanlış yaparsan oyunu kaybetmeye doğru gidersin geri dönüşü olmaz. Şehzade mustafanın öldürülmesi ve Selim'in tahta geçmesi geri dönüşü olmayan bir hamle yapılmıştır. Tarih bunu bize gösterdi zaten. ALINTIDIR!
bana kalırsa bu cevap doğru değil.Mustafa tahta çıksaydı belki farklı olurdu ama bunu unutmayın ki Hürrem Haseki Hazretlerinin ilk oğlu Mehmet Mahidevran Gülbahar ve Mustafa tarafından öldürüldü.(Kimsenin günahını almak istemem ama tarih bunu tam olmasa da kanıtlamış.)
Bana kalırsa Mehmet tahta çıksaydı en iyi olacaktı.Hem Nurbanu'yla evlenmeliydi!Aptal şehzade! Nurbanu onu dize getirirdi.Ama ille de Fülane hatun!Aptal,aptal,aptal şehzade!En büyük yanlışı buydu.
Neyse hepsine Allah Rahmet Eylesin! -Amin!
Bismillahi rahmani rahim; Hürrem Sultanın ruhu sonsuz maviliklerde huzur bulsun.Yaşayamadığı sevgiyi ve huzuru cennet bahçelerinde yaşasın.Kelebeklerle sonsuza dek dans etsin.Melekler ona yardım etsin.Yüce Allah huzurunda ruhu arş'a kadar yükselsin.Mutlu olsun! _Amin!