LaViNYaM
>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Limonlu Badem Tatlısı Nasıl Yapılır Buyrun Meleklerim....
Limonlu Badem Tatlısı
Limonlu Badem Tatlısı Tarifi
Hem faydalı hem lezzetli tam Ramazan iftar sofralarınıza göre bir tatlı...Limonuyla hafif ekşimsi aynı zamanda içindeki bademlerle besleyici bir tatlı...
Limonlu Badem Tatlısı
Malzemeleri
3 yumurta
2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı ince çekilmiş badem
50 gr badem ezmesi
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz
Üzeri için
çikolata sos
Hazırlanışı
Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar gibi oluncaya kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı ile toz şekeri mikser yardımıyla çırpın. üzerine çekilmiş badem, un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu ilave edip çırpmaya devam edin. Badem ezmesini ve limon suyunu da ekleyin. Son olarak, çırptığınız yumurta aklarını kaşık yardımıyla hamura ilave edin. Hep aynı yöne doğru karıştırarak yumurta akları sönmeden hamura hafifçe yedirin. Yağlanmış fırın kaplarına paylaştırın. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. üzerlerine çikolata sos gezdirin. Soğuyunca servis yapın.
Limonlu badem tatlısı artık hazır, afiyet olsun.
Limonlu Badem Tatlısı Tarifi
Hem faydalı hem lezzetli tam Ramazan iftar sofralarınıza göre bir tatlı...Limonuyla hafif ekşimsi aynı zamanda içindeki bademlerle besleyici bir tatlı...

Limonlu Badem Tatlısı
Malzemeleri
3 yumurta
2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı ince çekilmiş badem
50 gr badem ezmesi
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz
Üzeri için
çikolata sos
Hazırlanışı
Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar gibi oluncaya kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı ile toz şekeri mikser yardımıyla çırpın. üzerine çekilmiş badem, un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu ilave edip çırpmaya devam edin. Badem ezmesini ve limon suyunu da ekleyin. Son olarak, çırptığınız yumurta aklarını kaşık yardımıyla hamura ilave edin. Hep aynı yöne doğru karıştırarak yumurta akları sönmeden hamura hafifçe yedirin. Yağlanmış fırın kaplarına paylaştırın. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. üzerlerine çikolata sos gezdirin. Soğuyunca servis yapın.
Limonlu badem tatlısı artık hazır, afiyet olsun.