T
TİTAN
Forum Okuru
Sultan Aziz Tatlısı Nasıl Yapılır ?
Sultan Aziz Tatlısı nasıl yapılır
Sultan Aziz Tatlısı Yapılışı
Sevgili melekler, bu yazımızda tam da adına yakışır, bol yemişli, sultanlara layık Sultan Aziz tatlısı tarifini sizlerle paylaşacağız 🙂
Sultan Aziz Tatlısı Malzemeler
bir buçuk kahve fincanı pirinç unu
yarım kahve fincanı mısır nişastası
7 su bardağı süt
bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuk su
bir tutam tuz
1 kahve fincanı hindistancevizi
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmuş)
1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
Sultan Aziz Tatlısı Tarifi
Bademleri robottan geçirin. Üzümleri yıkayıp süzün. Bir tencereye 7 su bardağı süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri koyup orta ateşe kaynatın. Bu arada bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin. Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü atın. Karıştırarak tatlıya yedirin ve hemen ateşten alın. Tatlıyı kaselere boşaltıp soğutun ve dilediğiniz şekilde süsleyip, dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın.
Sultan Aziz Tatlısı Yapılışı
Sevgili melekler, bu yazımızda tam da adına yakışır, bol yemişli, sultanlara layık Sultan Aziz tatlısı tarifini sizlerle paylaşacağız 🙂

Sultan Aziz Tatlısı Malzemeler
bir buçuk kahve fincanı pirinç unu
yarım kahve fincanı mısır nişastası
7 su bardağı süt
bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuk su
bir tutam tuz
1 kahve fincanı hindistancevizi
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmuş)
1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
Sultan Aziz Tatlısı Tarifi
Bademleri robottan geçirin. Üzümleri yıkayıp süzün. Bir tencereye 7 su bardağı süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri koyup orta ateşe kaynatın. Bu arada bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin. Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü atın. Karıştırarak tatlıya yedirin ve hemen ateşten alın. Tatlıyı kaselere boşaltıp soğutun ve dilediğiniz şekilde süsleyip, dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın.