Sevgili arkadaşlar merhaba,
Ben aslında bir süredir forumu takip ediyorum ama bir türlü üye olmak kısmet olmamıştı. Bugün en sonunda bunu yapabildim 🙂 Ben size kısaca hikayemi özetliyim. Çünkü burada benden çok çok daha iyi durumda olup kendini boşuna üzen arkadaşlarım var. Sizlere moral olması açısından paylaşmak istiyorum. Benim hikayem taaaa ortaokul yıllarıma dayanıyor. Orta 2 de ilk adetimi gördüm ve takip eden 9 ay boyunca adet görmedim. O zamanlar normal sanıp gitmedikte doktora sonra baktık olmuyor gittik. PKO mu o zaman öğredim. Ama bende öyle bir PKO varki allah sizi inandırsın ultrasona girdiğimde ben bile öyle olduğumu çok net anlıyorum. Gören her doktorda çok fena PKO lusun diyor 🙂 neyse biz gittik doktora o dönem. Doktor doğum kontrol ilacı verdi ben bir kullandım bir aksattım derken 17-18 sene geçti ama ben hiç doğru düzgün uygulamadım tedavileri çünkü o zamanlar yaş küçük evli değiliz çocuk düşünmüyoruz. Neyse şimdi 1,5 yıllık evliyim ve çocuk düşünüyoruz ama benim hastalığım öyle bir hatalık ki doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz adetten kesiliyorum ve hiçbir şekilde olmuyorum. Bir kere kendi haline bıraktım 9 ay gene adet görmedim. Yani benim bir şekilde ilaç kullanmam şart ve yıllardır hormon hapları almaktan vücudum bu ilaçlara tepki vermemeye başladı diyebilirim. bundan bir önceki doktoruma hamile kalmak istiyorum dediğimde 3 ay bekle kilo ver dedi. Ben anlamadım. Ok kendi vücuduma göre kilom fazla ama normal şartlarda kilolu bir insan değilim ve hiçbir ilaç tedavisi önermedi. Bend doktromu değiştirdim. Bugün bana progestan yazdı ve adetimin 3. günü beni bekliyor o zaman gittiğimde de klomen verecek bana. Ama inanın içimde bir umut bir şekilde olacak herkesin bebişi. Çevremdeki bütün arkadaşlarım şuanda hamile ve bende artık bir bebeğim olmasını çok istiyorum. Umarım isteyen herkes sağlıkla kavuşur evladını kucağuna tez vakitte alır. Ama lütfen içinizdeki ümit ışığını kaybetmeyin. Doktorum bu gibi durumlarda hiç moral bozulmaya değecek bir durum olmadığını bir şekilde bunu hallettiklerini söyledi ve ben buna çok inandım sizde inanın.