merhaba bayanlar...
uzun zamandır yazılarınızı takip ediyorum ama bu ilk mesajım...
bende yaklaşık 6-7 ay önce düşük yaptım. daha doğrusu düşük denir mi bilmiyorum. bebeğim karnımda ölmüş. kürtaj yapıldı.. ilk gebeliğimdi ve tam 1 buçuk senelik özlemin ardından gelmişti ama gitti🙁 1 sene hamile kalamayınca doktora gittim klomen verdi ama kullanmadım çünkü hormonları bozduğunu duydum zaten adetin yeni düzene gitmişti bende kullanmadım. birkaç ay sonrada hamile kaldım işte 😉 neyse 6 haftadan sonra gelişmemiş bebeğin dedi doktor. tam 8 haftalıkken kürtaj yapıldı. sonrasında 3 ay korunduk doktor tavsiyesiyle. önceki ay birtakım hamilelik belirtileri yaşadım ama emin olun psikolojik değil çünkü yaşadıklarımın hamilelik belirtisi olduğunu sonradan öğrendim (burası sayesinde). gördüğüm bi rüya wardı çocuğa yorumlanıyormuş bende iyice hamileyim hawalarına girdim. birde yaşayanlar bilir insan hissediyo yani ben kaybettiğim bebeğimde bigün farkettimki sanki hiç hamile gibi değilim hatta anneme söyledim kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum garip dedim oda daha çok minik ne hissedeceksinki demişti bana. ve birkaç gün sonra bebeğin ölmüş olduğunu öğrendim. işte önceki ay aynen böyle hissediyordum yine. ve sonra hastalığıma bir hafta falan kala 1 2 damla kan geldi bende eywah hasta oldum dedim. sonrada bir daha kanamam olmadı. hemen internetten araştırdımki yerleşme kanaması denen şeye oldukça uygun. tamam artık dedim kesin hamileyim. hasta olacağım gün dayanamadım idrar testi yaptım negatif çıktı. ama teste bile inanmıyordum o kadar emindimki hamile olduğuma. ertesi gün adet oldum ve kızlar çektiğim sancıyı size anlatamam. normaldede çok sancılı olur ama bu kez yerden yere vurdum kendimi. sanırım düşük yaptım. ya düşük böylemi yapılıyo? çünkü internette oluşan hamileliklerin %60ı sizin daha haberiniz olmadan sonlanır gibi bişi yazıyodu. inanın bu konuda cahilim sanırım 😉)
o adet sancısı sizce düşük sancısı olabilir mi?
bu arada baya uzun yazmışım. ilk ya idare edin 😉)
bu arada bu ay yine bazı belirtiler mevcut adetime 5 gün war daha ve karnım sancılanmaya ayaklarım donmaya başladı.. bakalım hayırlısı 😉