Kayseri ye özgü yağlama...

Hayalet

Üye
Üye
Kayseri ye özgü yağlama...
kayseri yaglama kayseri yağlama yaglama yöresine ait yemekler yağlama
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince ılık suSOS İÇİN:
250 gr kıyma
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr margarin
2 adet sivri biber


Kırmızı biber
maydanoz
YAPILIŞI:
Kuru maya un ile karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır.15-20 dakika bekletilir. Hamurdan bezeler alınıp,tabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir. Bir tavada kıyma, soğan, biber ve maydanoz kavrulur. İçerisine salça eklenip karıştırılır. 1 çay bardağı kaynamış su eklenip,biraz pişirilip ateşten alınır.Pişirilen hamurlar bir tepsiye konur.Üzerine karışımdan sürülür. Aynı işlem harç bitene kadar devam eder.Üçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.










f18182376087a0e28f8aecdef3175c65.jpg












53833291_4638e924e6.jpg
 
Geri
Üst