jujunun köşesi burasıda buyrun melekler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan juju
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir eşi olmalı insanın
Rüzgar onun kokusunu getirmeli,
Yağmur O'nun sesini.
Akşam... onu görecek diye, ...pırpır etmeli yüreği,
Ayakları birbirine dolaşmalı heyecandan, eve dönerken,
...Cennetten köşe almışçasına
Sevdiği, sakındığı, bakmaya kıyamadığı...
Her bir hücresinden aşkın fışkırdığı,
Çölde okyanusu yaşadığı bir eşi olmalı insanın!!!
Ben seni ölene dek seveceğim boş laf!!!
Ben seni sevdikçe ölmeyeceğim...
Can Yücel

Sen Aşk Nedir Bilmezdin

Sen aşk nedir bilmezdin
Gülüp geçerdin sevgilere uzaktan
Şimdi geniş bir bahçedir kalbin
...Sevgiden, güzellikten, aşktan
Şimdi iri gözlerin arzu dolu
Yakan, özleten bir şey ellerinin sıcaklığı
Gitgide eksiliyor bakışlarında yüzün
Geçen aşksız günlerin bıraktığı
Bir çeşme var aramızda görüyor musun
Tadılmamış hazlar serin sularda
Şimdi bahçende açan bir gül geceler
Şimdi gözlerin en güzel uykularda
Boynun beyaz mı beyaz, çıldırtası, öldüresi
Saçların daha parlak, daha bir kapkara
Her akşam bir ay doğuyor kirpiklerinden
Koşuyor ayakların şafaklardan şafaklara
Artık aşk dolu söylediğin şarkılar
Durmadan bir buğu yükseliyor sesinden
En çılgın sevdalara çağırıyor dudakların
Heder olmuş, uzun yıllar ötesinden
İçkilerin tadı değişti artık
Dünya, o köhne ve eski dünya değil
Sımsıcak bir ekmeği paylaşıyoruz seninle
Bu bir gerçek, hayal değil, rüya değil
Şimdi ümitlerimiz halkaları bir zincirin
Bir başka haz başlıyor biri bitti mi
Bana aşkı sen tattırdın, sen öğrettin
Oysa ki sen aşk nedir bilmezdin

Ümit Yaşar Oğuzcan

Hangi limandan demir almadıki gönlümün yelkeni.
Sende son buldu aşkın kadını.
Gülüşünle,muzurluğunla.
Sendin bende bana yaşatan ikinci baharı.
Ayşemsin keremin sevdası.
Kaybolmasın yüreğim yüreğinden.
Hüzünle değil mutlulukla son bulsun.
Ömrümüzün son nefesi.

Neredesin ey beklenen ?

Geliversen yanıma, güldürsen yüzümü. Cemre gibi düşüversen yüreğime. Saçlarından tutup baharlar getirsen bana.

Neredesin ey özlenen…

Özlemleri özlemekten bitap yüreğime merhem olsan.. Rüzgar olsan, yağmur olsan, tipi, boran, kar olsan.. Yeter ki.. yeter ki sen olsan…

Neredesin ey sevgili..?

Sevdalara sevdalanmış bu bîçarenin emi, sargısı.. Neredesin ey her güzelliğin canlı sergisi…?

Biliyorum…

Seni sevmek güneşi tutmak,
Seni sevmek ateşi yutmak,
Uykuları uyutmak seni sevmek,
Seni sevmek notaları avutmak…

Biliyorum…

Seni sevmek hasreti tatmak,
Seni sevmek ölüme yatmak,
Cana can katmak seni sevmek,
Seni sevmek yalnızlığa tüfenk çatmak

Biliyorum…

Seni sevmek iğneyle kuyu kazmak
Seni sevmek hasrete kızmak
Ezberleri bozmak seni sevmek
Seni sevmek suya yazı yazmak….

Ben mi İstanbul romansa eğer Bir sayfasıyım ... Gemi ise Tek tayfasıyım Şiir gece Deniz martı Şarkı ışık mevsim mehtap İstanbul hastasıyım Ben onun Son sayfasıyım.. Sadri Alışık

bıraksaydınızda yalnız kalsaydım Keşke hep masum kalsaydın benim için, Uzaktan ve duvarlara dayanarak izleseydim seni, Keşke tanışm...amıza hiç fırsat olmasaydı, Ve seni hayatıma şeker misali karıştırmasaydım, Hayat kavramım senden ibaret olmasaydı keşke, Seni hayatımın öznesi yaptım da ne oldu? Her gece bir acı, her anımda yaralı bir kalp.. Öznesi olmayan bir hayata mahkûm bir nesne kaldım sayende, Oysa ne kadar masumdun önceleri, Bir gülerdin dünya gülerdi sanki, Kazara göz göze gelsek yıkılırdı içim, Öpülesi bir el uzanırdı tenime. Dokunurdu içime işlercesine.. Ne güzeldi eskiden, uzaktan seyreder, En yakınlarıma anlatırdım seni, Ne masumdun sen bana... Aniden çıkınca karşıma, Yağmuruna kavuşmuş toprak misali sevindi yüreğim.

Mevlanaya sormuşlar "sevgili" nasıl olmalı diye... Sevilecek biri olmadığı zamanlarda bile seni sevme...li Sarılacak biri olmadığı zamanlarda bile sana sarılmalı DAYANILMAZ OLDUĞUN ZAMANLARDA BİLE SANA DAYANMALI!! Sevgili dediğin fanatik olmalı Bütün dünya seni üzdüğünde sana moral vermeli Güzel haberler aldığında seninle oynamalı Ve ağladığında seninle ağlamalı... Ama hepsinden daha çok; Sevgili matematiksel olmalı; Sevgili çarpmalı, Sevgili bölmeli, Geçmişi çıkarmalı, Yarınını toplamalı, Kalbinin derinliklerinde ihtiyacı hesaplamalı Ve her zaman Bütün parçalardan daha büyük olmalı... İşi bitince seni bir tarafa atmamalı...

Köy sakinleri yağmur duasına çıkmışlardı. Bütün köy ahalisi toplandı. İçlerinden... sadece birinde şemsiye vardı. Bu İNANÇtır..... Babalar bebeklerini havaya hoplatır, çocuklar gülmekten bayılır. Yere düşeceklerini akıllarına bile getirmezler. Çünkü babaları onu tutacaktır. Bu GÜVENdir..... Yatağımıza girerken yarın uyanıp yaşama...ya devam edeceğimize dair teminatımız yoktur. Ama yine de ertesi güne dair planlar yaparız. Bu ÜMİTtir..... Ve bu üçü varsa hayatınız güzeldir...