jellibon gurubu

Cevap: jellibon gurubu

evet çok güzel başlamışsın benimde var günlüğüm ilk olarak bende öyle başladım. diet yemeklerine gerek yok ben yemeklerimi normal yapıyorum yağı tuzu içinde yani sedce sebzeyi 8 kaşık yiyorum. markettende hazır köfte aldım yağsız tavada öğlenleri 2 porsişyon onu yiyorum bayağı gidiyor bir paket. diet için salatanaıza dikkat edin yani yemeği normal yapın. esmer pirinç mekarna vs. tercih edin. hadi bakalım gül senden umutluyum 😀

DİYETTE DOĞRU DİYE YAPILAN YANLIŞLAR:

Kilo verme amacıyla yapılan, hiç bir bilimsel yönü olmayan, hatta daha fazla kilo almanıza neden olan davranışlarınız için aşağıdaki yazıyı okumanızı öneririm. Diyet yaparken öneriler ama bilimsel olarak kanıtlanmış öneriler çok değerlidir. Çünkü hem sağlığınızı tehlikeye atmazsınız, hem kilo vermek isterken kilo almazsınız, hem de moral açısından kendinizi kötü hissetmezsiniz.

Diyet yaparken yapılan en büyük yanlışlara tek tek değinmek gerekiyor.

1 - Ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratların diyetten tamamen çıkarılması…
Diyet yapan kişinin yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır. Glikoz oranı düştüğünde kan şekeride düşmeye başlar. Sonrasında vücut kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir. Bu sırada vücut kasla beraberinde su kaybına uğrar.Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur.

2 - Sadece protein ağırlıklı diyet yaparak hızlı zayıflama…
Proteinin vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğrudur ancak sürekli protein almak kas dokularını eksiltir ve su kaybına neden olur.1 gr kas dokusu ile beraber yaklaşık 2,7 gr su kaybı olur.Yağsız doku kitlesi kaybı metabolik hızı düşürür. İnsanlar tartıya çıktığı zaman kilo verdiklerini zannederler ancak metabolizma yavaşladığı için diyet sonrasında hızlı bir şekilde kilo alınır.

3 - Her tür hareket ve sporun zayıflatması…
Vücudun egzersiz ve sporla kilo vermesi için yağ yakma formuna geçmesi gereklidir, buda ancak haftada 5 gün düzenli egzersiz ile başlar. Çoğu zaman iki saat sürekli mekik hareketi yerine uygun nabızla 45-60 dk bir yürüyüş istenilen sonuçlara ulaşmakta daha faydalı olur.

4 - Sabahları aç karnına içilen limonlu sıcak suyun yağ yakıcı özelliği…
Halk arasında inanılan bir başka yanlış, sabahları veya yemek öncesinde aç karnına limonlu sıcak su içmenin vücuttaki yağları erittiğidir ancak bu inanç tamamen yanlıştır.Suyun veya içine katılacak limon soda gibi maddelerin, bitki çaylarının kesinlikle yağları eritmek, yok etmek gibi bir etkisi bulunmamaktadır.

5 - Tek öğün yiyerek kolayca zayıflamak…
Vücudun kilo almasına neden olan en önemli etkenlerden biri, onu bütün gün aç bırakıp sadece akşamları yemek yemektir. Çünkü yaklaşık 20 saat aç kalan vücut bu durumun devam edeceğini düşünür ve kıtlığa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar. Sonra 4 saat içerisinde gelen besinler yağ olarak depolanır.Bu konuda diyetisyenlerin tavsiyesi vücudu asla uzun süre aç bırakmamak ve mutlaka her 3-4 saatte birşeyler tüketilmesidir.

HEM DİYET SÜRESİNCE HEMDE DİYET SONRASINDA AKLIMIZDA BULUNMASI GEREKEN BAZI BİLGİLER :

Hayat tarzını biraz değiştirerek kilo vermek mümkün. Aşağıda bazı ipuçları verdik. Bunlara uyulduğu zaman belli bir fayda sağlayacağı kesin. Daha aşağıda ise hangi besinde kaç kalori olduğunu gösteren bir kalori cetveli var. Bu kalori listesi ile alınan kalori miktarı hesaplanabilir.
Gazetelerde veya dergilerde okuyup, çevreden duyulan, sizlere uygun olup olmadığı konusunda emin olunmayan diyetler yerine, yeme-içme alışkanlığını, yaşam tarzını biraz değiştirmek ve uygun derecede spor yapmak elbette daha doğrudur.

1- Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri yemek aralarında atıştırmaktır. Atıştıracağın zamanlarda su iç!

2- Buzdolabını boşalt. Böylece hem para harcamazsın hem de seni atıştırmaya iten neden yok olur!

3- Yeterince uyu. Böylece, yiyerek alacağın enerjiyi uyurken toplamış olursun!

4- Alkol, ekmek ve karbonhidratlardan uzak dur!

5- Mutlaka kahvaltı yap. Bu sana gün içinde harcaman gereken enerjiyi verecektir ve öğlen yemeğinde çok acıkmıyor olacaksın!

6- Öğün aralarında yemek yeme isteği doğduğunda, sevdiğin bir müziği dinle. Araştırmalara göre müzik dinlediğinde de sevdiğin bir yemeği yediğinde de beyninin aynı bölgesi uyarılıyor.

7- Ayakta hiçbir şey yeme!

8- Yeşil çay iç. Araştırmalar gösteriyor ki, yeşil çay içmek vücuttaki kalorilerin yakılmasında çok etkili. Günde 3 bardak yeşil çay içmeye çalış!

9- Yediğin şeye konsantre ol. Televizyon seyrederken, bir şeyler okurken ya da e-maillerine cevap verirken yemek yeme!

10- Asansör kullanmak yerine merdivenden çık!

evet kızlarr yarışmamız resmen başlamış durumda katılımcılarımız belli oldu. grubumuz 8 kişiden oluşuyor :

GURBET KUŞU
ANTİOPE
FALLEN-ANGEL
GÜLTEN0638
ANUŞ
MEÇHUL
JELLİBON
BEN

verdiğiniz bilgileri not ettim jellibon bi süre bizimle birlikte olamayacak o gelene kadar sizden isteğim her pazartesi sabah aç karna tartılıp kilolarınızı bana göndermeniz. 🙂)) hepimize başarılar kızlarrrrr 🙂))

teşekkürler gull bakalım bu leptobun şarjı bi bozuluyo bi düzeliyor ben yapamazsam muhakkak gull her hafta liste düzenlemesi yapacak. sabah tuvalete çıkın kıyafetsiz tartılın. asıl kilonuz o dur. hayırlısı bakalım. ben regl oldum kilomda oynama olacak muhakkak. kendimi tatlı krizlerine karşı tutmaya çalışıyom :D:D hadi bakalım

2. günüm ve kendime inanamıyorum 🙂 süper gidiyorum eğer bu çizgide ilerlersemm çok şey kazanacağım kiloları kaybederken.. sabahları 10 ile 12 arasını parkta geçirmeye çalışıyorum hem yürüyorum hemde ordaki aletlere biniyorum 🙂 bugun 11de çıktım eve geldiğimde saat 2 idi... çok eğlenceliymiş keşke daha önce başlasaymışım ben bu rejime.. 🙂 🙂

hade bakalım kızlarrrr bizim kilo verebilen insanlardan ne farkımız var 😀 hepinize güveniyorum 🙂🙂

süpersiniz kızlarrrr
eee bende geliimm aranıza ozaman
GURBET KUŞU
ANTİOPE
FALLEN-ANGEL
GÜLTEN0638
ANUŞ
MEÇHUL
JELLİBON
GÜLL
CHATLAK

ben geçen hafta lahana çorbası diyeti yaptım kızlar ve 5 günde 3 kilo verdim
pazarteside patats diyetine başlıyorum bu haftayı dikkat ederek geçirdimm
yanında da ya lahana suyu içicem ya da muciz iksir diye bişi buldum onu yapıcam 1 hafta bakalım sonuç nasıl olacak 🙂))

Geri