T
TİTAN
Forum Okuru
İftar Sofraları İçin Leziz Şambali Tatlısı Tarifi
İftar İçin Tatlı Tarifleri
Şambali Tarifi
Sevgili melekler, özellikle misafir ağırlayacağımız iftar sofraları için harika bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Şerbetli tatlı sevenler için işte ağızlara layık Şambali tatlısı tarifi 🙂
Malzemeler
2 su bardağı irmik,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı Sütaş Yoğurt,
2 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
50 gr badem, Şerbeti İçin: ,
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Şerbeti için şekeri, suyu ve limon suyunu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru yoğuracağınız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştırın. İrmiği de ekleyip yoğurun. Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğiniz tepsiye boşaltın, üzerini düzeltin. Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Sönmüş fırında tatlıyı 5 dakika kadar bekletip şerbetini emmesini sağlayın. Püf Noktaları : *Tatlı sıcak, şerbet soğuk olsun. *Bademleri sıcak suda 5 dk. bekletirseniz kabukları rahat çıkar.
Şambali Tarifi
Sevgili melekler, özellikle misafir ağırlayacağımız iftar sofraları için harika bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Şerbetli tatlı sevenler için işte ağızlara layık Şambali tatlısı tarifi 🙂
Malzemeler
2 su bardağı irmik,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı Sütaş Yoğurt,
2 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
50 gr badem, Şerbeti İçin: ,
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Şerbeti için şekeri, suyu ve limon suyunu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru yoğuracağınız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştırın. İrmiği de ekleyip yoğurun. Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğiniz tepsiye boşaltın, üzerini düzeltin. Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Sönmüş fırında tatlıyı 5 dakika kadar bekletip şerbetini emmesini sağlayın. Püf Noktaları : *Tatlı sıcak, şerbet soğuk olsun. *Bademleri sıcak suda 5 dk. bekletirseniz kabukları rahat çıkar.