Şambali Tatlı Tarifi
Şambali Tatlı Tarifi
Kolay bir tatlı tarifi olan şambali tatlısı, resimli şambali tatlısı tarifi.
Şambali Tatlı Tarifi
Malzemeler:

Şambali Tatlı Tarifi
Kolay bir tatlı tarifi olan şambali tatlısı, resimli şambali tatlısı tarifi.
Şambali Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik,
- 1 çay bardağı şeker,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 2 paket vanilya,
- 2 paket kabartma tozu,
- 50 gr badem, not: 2-3 dakika kaynar suda bekletin ve kabuklarını soyun.
- 3 su bardağı su,
- 3 su bardağı şeker,
- 5-6 damla limon suyu.
- Önce şerbeti hazırlayın; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun.
- Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın. Çırpma teli kullansanız da yeterli.
- İrmiği de katın ve çok iyi karıştırın.
- Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin.
- Üzerine bademleri hafif bastırarak yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup (kapanmış olacak) şerbetini çekene kadar bekletin.
- Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın.