T
TİTAN
Forum Okuru
Resimli Revani Tarifi
Revani Tarifi Resimli
Revani Tatlı Tarifi Resimli
Resimli Revani Tarifi
Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan revani tarifini bu yazımızda paylaşıyoruz melekler 🙂 Üstüne ister hindistancevizi, ister ceviz, fındık, fıstık koyun, mükellef bir misafir sofrasının baş köşesine konulası bu lezzeti mutlaka deneyin
MALZEMELERİ
-3 yumurta
-3 çay bardağı un
-3 çay bardağı irmik
-3 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı şeker
-2 paket kabartma tozu
-2 paket vanilya
-hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Yumurtaları şekerle birklite beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk. şerbetini emmesini sağlayalım. Dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim.
Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak, iyice soğutularak Yapılır...
Revani Tatlı Tarifi Resimli
Resimli Revani Tarifi
Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan revani tarifini bu yazımızda paylaşıyoruz melekler 🙂 Üstüne ister hindistancevizi, ister ceviz, fındık, fıstık koyun, mükellef bir misafir sofrasının baş köşesine konulası bu lezzeti mutlaka deneyin


MALZEMELERİ
-3 yumurta
-3 çay bardağı un
-3 çay bardağı irmik
-3 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı şeker
-2 paket kabartma tozu
-2 paket vanilya
-hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Yumurtaları şekerle birklite beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk. şerbetini emmesini sağlayalım. Dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim.
Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak, iyice soğutularak Yapılır...