Evet K.marasin bir diger sevilerek yenilen yemegi Eksili tursu ve yanina yavan köfte
Malzemeler
3-4 tane orta boy
patlıcan
7-8 tane etli yeşil
biber
3-4 diş
sarımsak
1 tutam nane
1 yemek kaşığı ekşi akıdı
Yapılışı
Biberler ayıklanıp istenilen boyda doğranır. Patlıcanlar da doğranıp üzerine sıcak su ve tuz ilave edilerek haşlanır. Daha sonra soğuk suda yıkanır. Diğer tarafta
sarımsaklar ezilip üzerine ekşi, nane ve tuz ilave edilip sulandırılır. Hazırlanan
patlıcan,
biber içine atılıp 1 saat bekletildikten sonra servise hazırlanır.
( annem bunu bir aksam önceden hazirliyor böylece daha eksi ve aci oluyor )
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru
soğan
1 çorba kaşığı salça
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı pul
biber
1 tatlı kaşığı tuz
Mercimek yıkanır, 3 su bardağı scak su eklenir, 1 saat kadar dinlendirilir. Sonra bulgur eklenir, 10 dakika bekletilir. Süre sonunda malzeme elle şöyle bir karıştırılır. Tavaya tereyağı konur, eriyince ince kıyılmış
soğan eklenir ve pembeleştirilir. Salça, tuz ve pul
biber de ilave edilir, 2-3 dakika daha çevrilir. Bulgurlu karışımın üzerine ilave edilir. Bütünleşene kadar yoğrulur. En son kıyılmış maydanoz katılır. Köfte harcından
ceviz kadar parçalar alınır, şekillendirilir, servis tabağına sıralanır.