Herkez yöresinin meşhur yemeklerini yazsın bakem

Yoğurtlu köfte:İşli köftenin hamurunun aynısından yapılır.Yuwarlak yuvarlak nohut büyüklüğünde dökülür.Sonra haşlanır haşlandıktan sonra bi kaba yoğurt biraz sulandırılır isteğe göre ıspanak haşlanır yada semiz otu,salatalık konur yoğurdun içine sonra yaptığımız köfteler buyrun afiyet olsun...
pic_0014__small__12379014581-9161.jpg
 
Etli Ekmek (Konya) tarifi

için Malzemeler :

� 5 Su Bardağı Un
� 2.5 Su Bardağı Su
� 1 Tatlı Kaşığı Tuz

İç Malzemesi için:
� 500 gr Kıyma
� 2 Soğan
� Karabiber , Tuz
� 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Etli Ekmek (Konya)

yemeğinin hazırlanışı:

Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın. Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.

İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.
etli-ekmek-%28konya%29-1576.jpg
 
Meleklerim yine dediğim gibi içli köftenin hamurundan bisürü yemek yapıcam.Sizlere buda başka bi tarif.İçli köftenin hamurundan yapıyoruz küçük küçük yuvarlıyoruz.Sonra soğan salça kavurup ıspanak koyup köfteleride atıp pişiriyoruz.Ve bolca sumak koyuyoruz afiyet olsun.
sulu-kofte1-3230.jpg
 
Mersin ilinin en meşhur yiyeceği şüphesiz ki tantunidir.Herkes bu tantuni nedir diye merak edebilir diye sizlere tarifini veriyorum.Tadanlar yemiyenler çok şey kaçırmıştır diyebilirim.Eğer günün birinde Mersin'e yolunuz düşerse Göksel tantuniye uğramadan gitmeyin hele başka yerde sakın olaki tantuni yerseniz ben tantuni yedim demeyin buda benden size tavsiye kızlar:tik:
tantuni-tarifi1-1704.jpg



Yirim ben bu Tantuniyi yawwww 😀 off canim cetki...Mersinde en güzel tantuni carsidakidir Yaprak tantuni :tik:
 
Yirim ben bu Tantuniyi yawwww 😀 off canim cetki...Mersinde en güzel tantuni carsidakidir Yaprak tantuni :tik:
Tatlım ya yaprak tantunide güzeldir ama şunu biliyormusun bilmiyorum ama Göksel tantuni bizim şahsi dostumuzdur ve tantuniyi ilk icat eden kişilerdir.Bunlar normalde araplar ve tantuni arapçada ekmek arası demekmiş.Acıktım dedikleri zaman tantuni yap gitsin yani ekmek arası birşeyler yap gitsin anlamına gelen tantuniyi derlermiş bunu bize Göksel tantuninin sahibi anlattı gerçektende gittiğiniz zaman Mersin'e gelen tüm sanatçıların resimlerini duvarlarda görürsünüz Mersin'e gelipte Göksel'e uğrayıp tantuni yemeden giden sanatçı yoktur diyebilirim🙂
 
Tatlım ya yaprak tantunide güzeldir ama şunu biliyormusun bilmiyorum ama Göksel tantuni bizim şahsi dostumuzdur ve tantuniyi ilk icat eden kişilerdir.Bunlar normalde araplar ve tantuni arapçada ekmek arası demekmiş.Acıktım dedikleri zaman tantuni yap gitsin yani ekmek arası birşeyler yap gitsin anlamına gelen tantuniyi derlermiş bunu bize Göksel tantuninin sahibi anlattı gerçektende gittiğiniz zaman Mersin'e gelen tüm sanatçıların resimlerini duvarlarda görürsünüz Mersin'e gelipte Göksel'e uğrayıp tantuni yemeden giden sanatçı yoktur diyebilirim🙂



Bilgilendirdigin icin tsk ederim Adminim bunu bilmiyordum bundan 4 yil önce ilk defa yedim ve asik oldum diyebilirim 😀 😀 bu yil gelince Kuzenime diyimde bide Göksele gidelim...
 
ANALI KIZLI KÖFTE(Malatya yöresi)

yemek-2-5947.jpg


Malatya yöresine ait en meşhur köfteli yemeklerden biri olan analı kızlı köfte yapımı oldukça uğraştırıcı fakat lezzetide bir o kadar özeldir.

MALZEMELER

400 gr.yağsız et

1 su bardağı ince bulgur(simit)

4 su bardağı orta bulgur

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı un

2 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

ANALI KIZLI KÖFTENİN İÇ MALZEMESİ

300 gr.orta yağlı kıyma

6 adet büyük soğan

yarım demet maydanoz

tuz karabiber

kimyon,yenibahar,

pulbiber

KÖFTENİN SUYU İÇİN

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1.5 lt.sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz,karabiber

s6006823-6659.jpg




TaBİKİ BİZ BU RESİMDEKİ BAYANIN YAPTIĞI GİBİ EV DUVARINA BENZEYEN KALINLIKTA DEĞİL ZAR GİBİ İNCE AÇAR İÇİNE KIYMA KOYARIZ O AYRI 😀 HAHAHA
 
ANALI KIZLI KÖFTE(Malatya yöresi)

yemek-2-5947.jpg


Malatya yöresine ait en meşhur köfteli yemeklerden biri olan analı kızlı köfte yapımı oldukça uğraştırıcı fakat lezzetide bir o kadar özeldir.

MALZEMELER
400 gr.yağsız et
1 su bardağı ince bulgur(simit)
4 su bardağı orta bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
ANALI KIZLI KÖFTENİN İÇ MALZEMESİ
300 gr.orta yağlı kıyma
6 adet büyük soğan
yarım demet maydanoz
tuz karabiber
kimyon,yenibahar,
pulbiber
KÖFTENİN SUYU İÇİN
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 lt.sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber

s6006823-6659.jpg
Aaaa Şule'm sendemi Malatyalısın 🙂
 
Yani Malatyanin Icli köftesi varda bizim yokmu 😛 😀

icli-kofte-6929.jpg


Malzemeler
1 kg Orta yağlı kıyma
500 gr Kuru soğan
1 Su bardağı ince doğranmış ceviz
1 Bağ maydanoz
3-4 Yemek kaşığı tereyağ
1 Tutam karabiber
1 Tutam kırmızı toz biber veya pul biber
1 Tatlı kaşığı biber salçası

Yapılışı
Kıyma ateşe koyularak suyu çekilene kadar ezilerek karıştırılır. Suyu çekilmiş kıymanın içerisine ince doğranmış soğanlar yağ ile konur ve çok iyi kavrulur. Kavrulan kıymaya biber salçası, yaprak biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Diğer tarafta ince doğranmış cevizler kavrulur. Ocaktan alınan kıymaya, ceviz ve doğranmış maydanoz ilave edilerek soğumaya bırakılır, (sık sık karıştırılır)

Dış köfte için
500 gr Köftelik et
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı şehriye

Yapılışı
Malzemenin hepsi karıştırılarak (Şehriye önceden ıslatılmalı) et makinasında çekilir. Daha sonra elde işlenerek veya makinadan geçerek işlenir. İşlenen köftelerin içleri doldurularak ağzı kapanır. Kaynayan tuzlu suda haşlanır ve servise hazırlanır.
 
Geri
Üst