Hamile Kalmak İstiyorum hamile kalma serüvenim

DİLEK OKU BAKALIM SANA BU !!!!!!!

Sigaranın hamilelikteki etkileri nelerdir?
Hamilelik sırasında sigara içtiğinizde bebeğinize giden ve büyümesi için geresinim duyduğu kan, oksijen ve besin maddelerinde azalmaya neden olursunuz.

Sigara içmeniz durumunda bebeğinizin düşük doğum ağırlığı ile doğma riskini yaklaşık 2 kat arttırırsınız. 1998 yılında ABD'de hamilelikleri süresince sigara kullanan annelerden doğan bebeklerin %12'si düşük doğum ağrılığı ile dünyaya gelmiştir.

Yaşına göre düşük doğum ağrılıklı dünyaya gelen bebekler doğum sonrası bazı sağlık problemleri açısından yüksek risk taşırlar. Bunların en önemlileri serabral palsi (felç), zeka geriliği ve hatta ölüm riskidir.

Öte yandan sigara içilmesi erken doğum riskini de %30 oranında arttırır. Bununla birlikte gebeliğin 16. haftasında sigarayı bırakan bir anne adayının bebeğinindüşük doğum ağrılıklı olma riski hiç sigara kullanmayan bir anne adayı ile aynı düzeye iner. Yani sigaray bırakmak için hiçbir zaman geç değildir.

Erken doğum riskinin yanı sıra sigara bazı doğumsal anomalilerin görülme riskini de arttırmaktadır. Yeni yapılan bir çalışmada hamileliğin ilk 3 ayı boyunca sigara içen kadınların bebeklerinde daha fazla yarık damağa rastlandığı bildirilmiştir.

Sigaranın hamilelikteki olumsuz etkileri bunlarla sınırlı değildir. Hamilelikte ortaya çıkabilen bazı problemler sigara içen kadınlarda daha fazla görülür. Örneğin sigara içen kadınların düşük yapma olasılığı içmeyenlere göre daha fazladır. Benzer şekilde plasenta previa ya da plasentanın erken ayrılması durumu da sigara kullanan kadınlarda 2 kat fazla karşılaşılan bir durumdur. Plasentanın erken ayrılması durumunda hem anne adayının hem de bebeğin hayatı ciddi oranda tehlikeye girer.

Sigaranın gebelikteki belki de en korkutucu etkisi ölüm doğum riskinde yarattığı artıştır. Hamilelikleri süresince sigara içen kadınların bebeklerinin herhangi bir dönemde anne karnında hayatını kaybetme şansı sigara içmeyenlere göre çok daha fazladır.

Doğum sonrası etkileri
Sigara ve tütün ürünlerinin olumsuz etkileri sadece hamilelik ile sınırlı değildir. Hamileliğiniz boyunca sigara içmiş, ve herhangi bir sorun yaşamadan bebeğinizi dünyaya getirmiş olmanız bundan sonra sorun yaşamayacağınızın garantisi değildir çünkü hamileliği süresince sigara içen kadınlardan doğan bebeklerde "ani bebek ölümü sendromu" görülme riski yaklaşık 2 kat artmaktadır. Ani bebek ölümü sendromu bulunabilen herhangi bir neden olmaksızın bebeğin hayatını kaybetmesidir.Doğum sonrası bebeğin bulunduğu ortamda sigara içilmesi de ani bebek ölümü sendromu riskini arrtırmakla birlikte bebeğin sigara dumanına anne karnındayken maruz kalması daha büyük risk yaratmaktadır.

Ani ölüm dışında bu bebeklerde doğum sonrası astım gibi bazı kronik sağlık problemlerine de daha fazla rastlanmaktadır. Anneleri hamilelikleri süresince sigara içen çocukların okul performansları da yaşıtlarına göre daha düşük olmaktadır. Bu çocuklarda matematik başta olmak üzere öğrenme bozuklukları izlenmektedir.Yine benzer şekilde bu çocuklarda davranış bozuklukları ve antisosyal davranışlara da daha sık rastlanmaktadır.

Sigaranın etkilerini özetleyecek olursak

Sigara düşük riskini arttırır
Sigara yarık damak gibi bazı doğumsal anomalilerin görülme riskini arttırır.
Sigara erken doğum riskini arttır
Sigara plasenta previa ve abrubtio plasenta riskini arttırır.
Sigara düşük doğum ağrılığı görülme oranlarını %30 arttırır
Sigara anne karnında bebek ölüm riskini arttırır.
Sigara çocukta ileri dönemlerde astım ve benzeri kronik hastalıkların görülme riskini arttırır
Sigara çocuğun ileriki yaşamında öğrenme yeteneğinde azalmaya neden olur.
Sigara çocuğun hiperaktif olmasına neden olabilir.
Sigara çocukta davranış bozukluğu görülme riskini arttırır.
Sigara çocuğunuzunda ileride sigara bağımlısı olma riskini arttırır.
:clapping:

Türkiye’de Hıdrellez Bayramı 6 Mayıs (5 Mayıs Gecesi) tarihinde kutlanır.
Hıdırellez ya da Hıdrellez Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olduğu sayılarak kutlanmaktadır. Hıdırellez günü, Gregoryen takvimi (Miladi takvimi)ne göre 6 Mayıs, eskiden kullanılan Rumi takvim olarak da bilinen Jülyen takvimine göre 23 Nisan günü olmaktadır.
6 Mayıs’tan başlayıp 4 Kasım’a kadar olan süre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Kasım’dan 5 Mayıs’a kadar olan süre ise Kasım Günleri adıyla kış mevsimini oluşturmaktadır. Bu yüzden 5 Mayıs günü gecesi kış mevsiminin bitip sıcak yaz günlerinin başladığı anlamına gelmektedir.
Hıdrellez gecesi Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar yapılır. Yiyecek kaplarının, ambarların ve para keselerinin ağızları açık bırakılır. Ev, bağ-bahçe, araba isteyen kimseler, Hıdrellez gecesi gül ağacının altına istediklerinin küçük bir modelini yaparlarsa Hızır’ın kendilerine yardım edeceğine inanırlar.
Aynı zamanda dileklerini kırmızı kurdaleye bağlayıp gül ağacına asarlar. Bir yıl boyunca dileklerinin yerine gelmesini beklerler. Bazı kimseler de ateş yakıp, dilek dilerler. Ondan sonra yaktıkları ateşin üstünden atlarlar.
Yalnızca Hızır aleyhisselâmdan istimdat için zaman-zaman aşağıdaki beyti okunmaktadır.
Edrik Ebe’l-Abbas ennî münhasır
Seyyidî Belyâ’bni Melkâni’l-Hızır
(Lâ edrî)
Meali: Efendim Belyâ, Melkân’ın oğlu Hızır! Yetiş ey Ebu’l-Abbas, sıkıntıdayım, demektir
Açıklama: “Belyâ” Hızır aleyhisselâmın adı, “Melkân” babasının adıdır Künyesi de, “Ebu’l-Abbas”tır

mutlaka bildiririmmmmmm.... sizden öğreneceğim çok şey var çünkü... folikasittir hiçbirşey bilmiyormuşum meğer.. valla çoçuk olsa karanbole yaşıyordu şuan 😛 çünkü sabah kahvaltısı öğle yemeği falan yemem neskafeyle başlıyorum gune. akşam 6 da yemek yiyorum.. sigara içiyorum enerji içeçekleri derken valla bebiş çıkıp yeter ya derdi herhal bana 🙂))
çok düzensiz bi yaşam canım bebek yoksa bile sana yazık.kahvaltı çok önemli muhakkak yapmalısın ben çoğu kez öğle yemeğini atlarım ama kahvaltıyı anlamam hayatta.sende daha dikkatli olmalısın önce kendin için herşeyy..

Ben günde 1 tane sigara içiyorum. eğer sabah içmezsem baş ağrısından duramıyorum🙁
ama içmeye devamedersen başka şeylere başın ağrıyabilir allah korusun.ben senin bilinçli ve olgun bi anne olduğunu düşünüyor vede bu hatayı tekraretmiceni düşünüyorum canımm:oppucuk:

ayyyyy hemen not alimm dileklerimi bir gülün dibine gömeyimmm :D:D nasıl yapıoduk onu :D:D benim 2 arkadaşım yaptı ve dilekleri oldu biri evlenmek istiyodu aynı sene evlendi biri üni istiyodu oda kazandı :D:D
ben geçen hırellezde bizim bahçedeki gülün dallarına sabah kalktım ipe peçeteyle beşik yaptım astım rabbim tez zamanda nasipet hayırlısıyla diye duaettim ama bu hıdırellez geldi henüz olmadı busene dibine gömücem🙂

asişim ben küçüklükten beri alıştım bu geleneğe bizim dedemlerin bahcede gül ağacları vardı onların altına taşlarla şekilini cizerdik tabi gül ağacı yoksa resmini yaparsın koyarsın taş koy üstüne ucmasın aman :D:D
🙂 akıllıca

çok düzensiz bi yaşam canım bebek yoksa bile sana yazık.kahvaltı çok önemli muhakkak yapmalısın ben çoğu kez öğle yemeğini atlarım ama kahvaltıyı anlamam hayatta.sende daha dikkatli olmalısın önce kendin için herşeyy..

doğru diyorsun yada doğrusu bu zaten bayadır böyle alıştım yoğun tempoda kendimle başbaşa hiç kalmamış gibiyim. düzene koymaya bende çalışıyorum herşeyi .. hele bebiş varsa hiç merak etmeyin işte ozaman kıyamam ona..

bakalım cuma gunu nasipse gidecem doktora ama dayanamayıp gene test alsam bugun çıkarmı bişiler ki... hım birde size birşey soracam benim kızlığımdan beri sol göğsümden sıkınca süt rengi akıntı geliyordu. hala öle devam ediyor. süt hormonlarım yuksek çıkmıştı öle dendi. doktinex diye ilaç verildi. 3 5 kullandım sonra sürekli yolculuk yaptığımdan kullanmayı unutup sonrada bıraktım. bidahada ölçturmedim. ve ilk kez muaneye gittim kadın doğuma 3 ay önce.. tüm testlerim normal ama yara var ilerde gel donduralım dedi bunlar hamişliğe engelmidir bilgi paylaşımı olsun diye de soruyorum

bakalım cuma gunu nasipse gidecem doktora ama dayanamayıp gene test alsam bugun çıkarmı bişiler ki... hım birde size birşey soracam benim kızlığımdan beri sol göğsümden sıkınca süt rengi akıntı geliyordu. hala öle devam ediyor. süt hormonlarım yuksek çıkmıştı öle dendi. doktinex diye ilaç verildi. 3 5 kullandım sonra sürekli yolculuk yaptığımdan kullanmayı unutup sonrada bıraktım. bidahada ölçturmedim. ve ilk kez muaneye gittim kadın doğuma 3 ay önce.. tüm testlerim normal ama yara var ilerde gel donduralım dedi bunlar hamişliğe engelmidir bilgi paylaşımı olsun diye de soruyorum
prolaktin hormonunun yüksek yada düşük olması ve yara hamileliği güçleştiren durumlar canım öncelikle tedavi olunması şart.varolan ilaçalrını düzenli kullanman ve sık doktor muayenesi şart.şimdilik bebek düşünmeyebilirsin belki ama düşündüğün an gelmiyo bu bebişler herzaman sen her anlamda hazır olmasın ve bütün tetkiklerin olumlu sonuçlanmalı🙂

Geri