hepine teşekkür ederim tek tek vakit ayırıp cevaplayamadım kusura bakmayın kızm sürekli kucağımda uyumak istiyor bulabildiğim ilk vakitte yazmış oluyorum şuan🙂
zamanını sormuşsunuzya ben 41+2 de doğum yaptım yani tüm kızlar erken gelmiyor kesinlikle🙂
benim bal kızımın suyu çok azalmıştı son 3 hafta hergün nst ve su takipiyle devam ettik kontrollere açılmam olmadığından doktor son güne kadar sezeryan olacak %90 dedi ama ben son bi hafta başka doktor ve zeynep kamile giderek beklemeyi seçtim 41 hafta dolunca doktora su sızıntısı var dedim muayenede 1 santim açıklık çıktı yarın gündüz anestezi doktoru ve uzman çocukcu varken gel normal doğumu deneyebiliriz ama artık bekleyecek su kalmamış 24 saatimiz var dedi sabah 8 de hastaneye gittim kan değerlerim bakıldı 1 saat arayla nst çekildi doktor hareketleri ve nstsi iyi olduğundan bende normal doğumu çok istediğimden suni sancı için izin verdi saat 10:30 da son nst yi çekip 11 de suni sancıya başladılar saat 12:30 da açıklığım 4 santime çıktı bu arada tabi her saat başı nst bakıyorlar ve yarım saatte bir çks çünkü çok riskli bir durumdaydık her anvsezeryan olacakmış gibi bekledik saat 15'de hala 6 santim olabilmişti kendi sancılarım geldiğinden bu arada suni sancıyı kestiler sürekli yürüdüm ayakta durdum ve yer çekiminin etkisiyle saat 16 da ciddi bir baskı ve ıkınma isteği duymaya başladım ebe daha 2 saat sürer açılman dediğinden ben hiç beklemiyorum ama yinede dedim abla benim tuvalete gitmem lazım gel bi muayene edeyim ne olur ne olmaz dedi masaya bir çıktım sürpriz bebişin başı çıkmak üzere dedi doktoru çağırana kadar zaten sancı gelmedi doktor gelince ıkın dedi ben ıkındım 2.ıkınmamda minişim doğdu 5 dakika sürdü 3.500 gramlık ama boyu uzun olduğu için zap zayıf bir minnak ağlamaya başladı dünyanın en güzel duygusu onu gördüğüm ve dokunduğum anı anlatamam rabbim hepinize yaşatsın inşallah... bu arada benim bebğimin strese girmesi çok tehlike oldğundan ben hiç bağırmadım sancı çekerken ve doğururken çünkü suyu tamamen bitmişti allaha şükür sıkıntısızca kucağıma geldi...bu arada ben epizyo istemediğim halde doktor 4 kiloya yakın beklediğinden epizyo açtı 3 dikişim var ama sıkıntı değil çok şükür sezeryan olmak zorunda kalmadım sonuçta...
bu arada kendi açımdan söylemem gerekirki normal doğumun rahatlığına paha biçilemez 🙂 neredeyse tam istediğim gibi bir doğum hikayesi yaşadım allah a şükür rabbim sizlere de yaşatsın gönlünüzden geçen gbisini...
ben ilerde benim gibi bir sorun yaşarsanız diye söylüyorum ben sadece bebeğimşn nstleri sürekli temiz çıktğından bekledim yoksa asla bebeğimi riske etmezdim...
kusura bakmayın biraz uzun oldu hepinizin çok daha güzel bir doğum hikayesi yaşamanızı temenni ediyorum rabbim hayırlısını versin hakkınızda...