Zeynep bana da ilk gittiğimde doktor yumurtlaığında kist var bile demedi. Direk sana rapor çıkarcaz, niye doğum kontrol hapı kullanmıyorsun dedi. Ben de zararlı diye duyuyorum o yüzden dedim. Eşimle çocuk mevzusu hiç yoktu. Ne zararlı olacak genç bir hastasın sonuçta dedi. Tuttu yasmin yazmış 3 aylık. 1 yıllık rapor çıkartmış. Raporda ovarian kist+ akne yazıyordu. Nette araştırdım öyle anladım durumumu. Sonra gittiğimde bizde çocuk isteği var 3 kutu yazmışsınız ilaç dedim. 3 ay mı kullanacağım dedim. Normalde 1 yıl ama sen o zaman 3 ay kullan dedi. Ben 13 günlük falan gecikmelerle gitmiştim o zaman. Yani doktorun sana da dememiş olabilir. Ama bu tipik pko durumu. Ama bebek Allahım verecek oldu mu yine veriyor elbet. Bunlar geciktirici unsurlar oluyor. Biraz yumurtlamayı bozuyor. Belki bunların da temelinde stres veya kilo var. Kişi bunlardan kurtulunca yine bebek sahibi olabiliyor tedavisiz. Bilemiycem. Ama ben daha fazla zaman kaybetmek istemedim. Bundan ibaret. Seçim senin. Bir sürü pko lu kişi anne olmuş bu sitede yazmışlar. Çok yaygın bir durum bu. Çoğu kişi pkolu olduğunu bilmeden yaşarmış. Bazı kişilerin adeti düzenli olduğu halde pkolu olabiliyormuş yani yumurtlama olmayabiliyormuş. Kişiden kişiye değişiyor. Belki de tüm bunlar Allahımın bebek vereceği zamana değin bizim oyalanmalarımız, bahanemiz oluyor. Ama işte elimizden geleni yapıp tevekkülü sonra Allah a bırakalım. Mevlana bu sözüm sana da... Tedavinizi yarım bırakmayın. Reddetmeyin. Mutlaka mükafatını alırsınız. Elbette bir beklenti içine giriliyor. Umutsuz yaşayamıyor insan. Ama tedavisiz de her adet dönemi bu beklenti yine oluyor. Boşa umutlanacağıma daha dolu umutlanayım. Ne kaybederim? Hayal kırıklığı mı... Onu da boşverin. Çok kaptırmamaya çalışıyorum.