arkadaşlar soruma kimse cevap vermedi. troid sorunu olan var mı benim gibi bu da gebeliği geciktiriyor çünkü benim öyle oldu tsh ım yüksek yani hipotiroidim ben buna yoruyorum hamileliğimin gecilmesini. sizler biliyor musunuz ?
merhaba bende tiroid hastasıyım yaklaşık 7 yıldan beri yani ben o zamndan beri biliyorum.Bende senin gibi hipotiroidim.Su an aşılama yaptırdım.Ancak ben 3 yıllık sıkı bır tedaviden sonra ötiroid oldum yani ilaçla dengelendi hormonlarım.tiroid hastalarında gebelik oluşur tek bir sıkıntısı vardır.hamilelik döneminde düşük riski biraz daha fazla oluyor.onun dışında gebeliği engelleyen bir durum olmadığını ya da olduğunu gösteren herhangi bir kanıt yok.benim gittiğim endokrin uzmanı prof. ve yurt dışında sürekli o bana gereken açıklamaları yaptı.bundan emın ol.Sakın tedavini ihmal etme hamilelik öncesi değil ama sonrasında cok etkilyor.yok.bu durumda olupta bilmeden hamile kalan çok insan var herseyden önce benim annem de tiroid hastasıymış 3 çocuk sahıbı
Ya kızlar benim annemde guatr var ve troid olup olmadığımız nasıl anlaşılıyor, siz yazınca aklıma geldi. acaba bende de var mıdır? belirtisi olur mu? Ben hormonlarıma baktırmadım çünkü hala
hha ben hemen hemen her gun burdayim yasemincim ama mutlu haberler vermeme daha cok varmis gibi hissediyorum🙁sanki bosuna cabaliyorum gibiyim ya hic bir hamilelik belirtim yok aslinda 3gunluk hamile olan bi insanin belirtisi olmaz herhalde ama🙂))bari baskalarindan duyalim da sevinelim di mi🙂))
En kısa zaman diliminin başlangıcı, en uzunun bitişi, yani 5 tane test yetmeyebilir eğer idrar alıcaksan. Onun dışında tükürük testi var. Para harcamayım diyorsan da vücut ısını ve akıntını takip edebilirsin hayatım.
koza canm doktora gidip bebek düşündüğünü ama öncelikle troid t3 t4 testlerini yaptırmak istediğini söylersin canım. yakınında sağlık ocağı varsa orada da yaptırabilirsin. sabah aç karnına kan veriyorsun🙂 inşallah bir sorun yoktur ama inşallah.
benimde ilk denemem ilk gebeliğim olacak gün aşırıyı sperm kalitesi düşmesin diye öneriyorlar doğru ama yumurtlama günlerinde üst üste ilişki olmasında fayda var 13 ve 14. günler benim ablam tam böyle hamile kaldı 13 ve 14.gn ilişki ile valla ole diyolar böyle diyolar kısmet olunca bir seferde bile oluyormuş allahım hepimize hayırlı ise hakkımızda nasip etsin biran önce bebeklerimizi...
ya hurremcim adetin ilk gununu 1.gun olarak kabul ettim 10. gunden itibaren her gun deniyoruz bugun 13.gun oluyor.Yarin tam 14.gun olcak ama bugun denedigimiz icin acaba yarin denemessek mi diyorum doktorum gun asiri demisti cunku.Nasil diken ustundeyim anlatamam yaa her seye cok dikkat ediyorum.Sakinan goze cop batar misali aslinda koyverip gitmek lazim cok dusundukce olmuyo sanirim ya.Senin ilk gebelik mi?uzun zamandir mi deniyorsun?
arkadaşlar dün tam 3 tane test yaptım üçündede silik pozitif çıktı reglime daha 6 gün var sizce hamilemiyimdir allahım neolur öyle olsun bana cvp yazınn
ayşegül canım doktora gitmek en mantıklısı evet.. ancak işyerimde tek oldugum için cuma gününe kadar hiçbir yere gidemiyorum. bi an önce cuma olsun istiyorum bir dakika durmadan hemen gidecegim...her dakika hamilemiyim diye düşünmek çok zor bişeymiş rabbim olmayan ve isteyen herkese nasip etsin dilerim...