pratik dolma
Lahana dolması tadında çok pratik bir yemek.
Malzemeler:
Haşlanmış lahana
400gr. orta yağlı kıyma
1 bardak pirinç
2 kaşık domates salçası
2 doğranmış kuru soğan
tuz
karabiber
2 diş sarımsak
1 bardak su
Bütün malzemeyi karıştırarak dolma içi hazırlayalım.Borcamı yağlayıp alt katına 1 sıra lahana serelim.hazırladığımız dolma içinden yayalım.lahana ve iç bitene kadar tekrarlayalım.
En üste iki sıra lahana serelim veya tek sıra serip folyo ile kapatalım.Börek gibi dilimleyelim.Biraz tuz ve 1 limon sıkalım.Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip 200C fırında suyunu çekene ve pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.En üste iki sıra lahana sermiş ve folyo koymamışsak fırından aldığımızda bir sıra lahanayı kaldıralım,hafif yanabiliyor.Ben folyo ile pişiriyorum...Suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.Akşamdan hazırlayarak ertesi gün pişirebilirsiniz..