T
TİTAN
Forum Okuru
Doyuran Pasta Tarifi Harika Bir Lezzet !
Resimli Doyuran Tarifi
Doyuran Pasta Tarifi Resimli
Şık bir davet sofrasına son imzayı koyan menüde ki tatlıdır melekler 🙂 Lezzetli yemeklerle donattığınız sofranızda muhteşem bir tatlı tarifi ya da pastayla harikalar yaratmak istiyorsanız doyuran pasta tarifi tam size göre 🙂
Doyuran Pasta İçin Malzemeler:
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 çorba kaşığı kakao
İçi için
1 çay bardağı sıcağa yakın süt
1 çay bardağı krema
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı damla çikolata
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
üzeri için
Yarım çay bardağı krema
1 paket bitter çikolata
Doyuran Pasta Yapılışı:
Kek için önce yumurtaları ve toz şekeri derin bir kabın içine koyup şeker eriyip kabarana kadar iyice çırpın.
Daha sonra unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilini ekleyip çırpmaya devam edin. Dikdörtgen fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Üzerine kek harcınızı döküp düzleştirin.
Soğuk fırına verin. 150 derecede yaklaşık 25-30 dk pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
Ardından derin bir kabın içine keki alıp elinizle iyice ufalayın.
Üzerine biraz ısıttığınız sütü gezdirip elinizle yoğurun.
Diğer yanda sos tenceresine kremayı koyup kaynatmadan ısıtın.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine 1 paket bitter çikolatayı kırarak ilave edin.
Eriyinceye kadar karıştırın. Kek kabınızın içine ekleyip iyice karıştırın.
Daha sonra üzerine hindistan cevizini, damla çikolatayı ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.
Tezgaha streç filminizi serin. Üzerine buzdolabından çıkardığınız kek harcını dar dikdörtgen şeklinde uzunlamasına yayın. Elinizle kalın rulo şeklini verin.
Yine bir sos tenceresine kremayı koyup kaynatmadan ısıtın. Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı koyup eritin.
Fırça yardımıyla rulo kekinizin üzerine sürün. Taban hariç her tarafına sürün. Ardından buzdolabına koyup en az 4-5 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.
Resimli Doyuran Tarifi
Doyuran Pasta Tarifi Resimli
Şık bir davet sofrasına son imzayı koyan menüde ki tatlıdır melekler 🙂 Lezzetli yemeklerle donattığınız sofranızda muhteşem bir tatlı tarifi ya da pastayla harikalar yaratmak istiyorsanız doyuran pasta tarifi tam size göre 🙂
Doyuran Pasta İçin Malzemeler:
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 çorba kaşığı kakao
İçi için
1 çay bardağı sıcağa yakın süt
1 çay bardağı krema
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı damla çikolata
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
üzeri için
Yarım çay bardağı krema
1 paket bitter çikolata
Doyuran Pasta Yapılışı:
Kek için önce yumurtaları ve toz şekeri derin bir kabın içine koyup şeker eriyip kabarana kadar iyice çırpın.
Daha sonra unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilini ekleyip çırpmaya devam edin. Dikdörtgen fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Üzerine kek harcınızı döküp düzleştirin.
Soğuk fırına verin. 150 derecede yaklaşık 25-30 dk pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
Ardından derin bir kabın içine keki alıp elinizle iyice ufalayın.
Üzerine biraz ısıttığınız sütü gezdirip elinizle yoğurun.
Diğer yanda sos tenceresine kremayı koyup kaynatmadan ısıtın.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine 1 paket bitter çikolatayı kırarak ilave edin.
Eriyinceye kadar karıştırın. Kek kabınızın içine ekleyip iyice karıştırın.
Daha sonra üzerine hindistan cevizini, damla çikolatayı ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.
Tezgaha streç filminizi serin. Üzerine buzdolabından çıkardığınız kek harcını dar dikdörtgen şeklinde uzunlamasına yayın. Elinizle kalın rulo şeklini verin.
Yine bir sos tenceresine kremayı koyup kaynatmadan ısıtın. Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı koyup eritin.
Fırça yardımıyla rulo kekinizin üzerine sürün. Taban hariç her tarafına sürün. Ardından buzdolabına koyup en az 4-5 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.