Diyarbakır çöreği tarifi
Merhaba arkadaşlar sizlere bugün Diyarbakır çöreğinin tarifini vericem. Diyarbakırlı bir arkadaştan tarifini aldım ve dün kendim de yaptım. Tadı gerçekten öyle güzelki . Baharatların aroması adeta lezzet şöleni yaratıyor. İlk defa yaptığım halde tadı harika oldu. Beklediğimden güzel oldu. Diyarbakır çöreği kolay kolay küflenmez . Uzun süre tüketim için buz dolabın da muhafaza edebilirsiniz. Ben Diyarbakır çöreğini hem tuzlu hemde şekerli yaptım. İkisi arasındaki fark şekerli olana tarçın ve toz şeker eklenmesi. Bu çöreği sabah kahvaltıları için, misafir ikramları için ve de bayramda yapabilirsiniz. Şimdi sizlere çöreğimizin malzemelerini verelim
1 paket un
1 paket teremyağ
1 su bardağı sıvıyağ
Süt
Yumurta
Tuz
Mahlep
Mayana
Çörekotu
maya
susam
Yapılışı
1 paket una 2 paket kuru maya ilave edicez. İki paket mayayı öncelikle suyla eritin.Daha sonra mayayı unun ortasına dökün. 1 paket erimiş margarini,sıvı yağı,tuzu una ilave edin. Daha sonra yoğurmaya başlayın. Azar azar süt ilave edin.Hamuru çok cıvık yapmamaya özen gösterin.Daha sonra mayanayı,mahlebi ve çörekotunu hamura ilave edip iyice yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra ekşimesi için 1,5 saat kadar dinlendirin.Daha sonra ekşiyen hamuru şekllendirip fırın tepsisine alın.Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ekleyin. Çörekleriniz nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Ben yumurtayı akıyla birlikte sürdüğüm için üstü pek kızarmadı ama tam kıvamın da oldu. Afiyet olsun.
1 paket un
1 paket teremyağ
1 su bardağı sıvıyağ
Süt
Yumurta
Tuz
Mahlep
Mayana
Çörekotu
maya
susam
Yapılışı
1 paket una 2 paket kuru maya ilave edicez. İki paket mayayı öncelikle suyla eritin.Daha sonra mayayı unun ortasına dökün. 1 paket erimiş margarini,sıvı yağı,tuzu una ilave edin. Daha sonra yoğurmaya başlayın. Azar azar süt ilave edin.Hamuru çok cıvık yapmamaya özen gösterin.Daha sonra mayanayı,mahlebi ve çörekotunu hamura ilave edip iyice yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra ekşimesi için 1,5 saat kadar dinlendirin.Daha sonra ekşiyen hamuru şekllendirip fırın tepsisine alın.Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ekleyin. Çörekleriniz nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Ben yumurtayı akıyla birlikte sürdüğüm için üstü pek kızarmadı ama tam kıvamın da oldu. Afiyet olsun.