Ce: Adana'dan Yemek Tarifleri
ADANANIN EKŞİLİ DOLMASI 6 KİŞİLİK kişilik yemek tarifi
Malzeme
--------------------------------------------------------------------------------
YARIM KG PİRİNÇ,4 DOMATES,7-8 ADET SİVRİ BİBER,2 ORTA BOY SOĞAN,YARIM DEMET MAYDANOZ,1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI,300 GR NOHUT BÜYÜKLÜĞÜNDE DOĞRANMIŞ KUŞBAŞI ET,YETERİ KADAR SIVIYAĞ TUZ KARABİBER KİMYON, 2 ADET LİMONUN SIKILMIŞ SUYU
Yapılışı: BÜTÜN MALZEMELER DOĞRANARAK PİRİNCE EKLENİR.AYRICA BAHARATLAR VE LİMON SUYUDA EKLENİR.DOLMALIK BİBER, KIRMIZI BİBER,PATLICAN,KABAK,PATATES OYULARAK HAZIRLANAN İÇ DOLDURULUR VE TENCEREYE DİZİLİR.3 SU BARDAĞI SICAK SU EKLENEREK PİRİNÇLER TAM KIVAMINA GELİNCEYE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.PİŞTİKTEN SONRA SU KALIRSA SÜZÜLÜR.20 DAKİKA SUSUZ OLARAK DİNLENDİRİLİR.
BİR KERE DENEYENLER VAZGEÇEMEYECEKTİR