4-5-6. Hafta Gebelikte Beta Hcg Değerleri Nelerdir

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
4-5-6. Hafta Gebelikte Beta Hcg Değerleri Nelerdir
4-5-6. Hafta Gebelikte Beta Hcg Değerleri- Bir önceki yazımızda 1-2-3. hafta beta hcg değerlerinden bu haftalarda neler olabileceğinden bahsetmiştik. Merak edenler ve konuya vakıf olmanız için buradan 1-2-3 hafta gebelikte beta hcg değerleri konumuzu inceleyebilirsiniz. Şimdi de 4-5-6. hafta gebelikte beta hcg değerleri nelerdir bunu hep birlikte inceleyelim. 1-2-3. haftalarda hamilelik henüz mümkün değil demiştik. Bu haftalarda yumurtlama, yumurtlama ile devam eden sperm ile birleşiminden döllenme ve döllenen yumurtanın yavaş yavaş rahme doğru yola almasını söyleyebiliriz. Artık şimdiki anlatacağım haftalarda hamilelik oluşmuş ise ve bebek istiyorsanız bu size müjde istemeyenler için ise hayal kırıklığı yaşatabilir. Ama bence her halukarda bir bebek sahibi olacaksınız ve bu dünyanın en büyük mutluluğu. Allah'ın size sunduğu bir mucize. Şimdi tek tek haftaları inceleyelim.



Gebelikte 4. Hafta Beta Hcg Değerleri:

Bu haftada normalde adet olmanız gerekirken hamilelik oluşmuş ise gecikme yaşayacaksınız. Yani bu haftada hamile iseniz hamileliğinizi öğrenme vakti artık. Ve tabii adet döngünüz düzenli ise bu durum sizi şüphelendirecektir. Bu durumda sağlık kuruluşlarından beta hcg testi yaptırabilirsiniz. Yine eczanelerde satılan idrar testleri de seçenek olabilir ama birkaç günlük gecikme ile beta hcg hormonu idrara henüz karışmayabilir. Beta hcg hormonu bir hamilelik hormonudur. Bu hormon hamileliğiniz boyunca progesteron hormonu da salgılayarak düşük yapmanızı engeller. Siz hemen bir kan testi yaptırmalı en doğru güvenilir bilgiye bu şekilde ulaşabilirsiniz. İdrar testlerinin yanılma payı büyük olacaktır en azından gecikme yaşadığınız ilk günlerde. Tabii kanda bakılan beta hcg testinde hamile iseniz 0 değerinden büyük bir değer çıkacaktır. Bu değerler gelecek haftalarda katlayarak artmaya devam edeceğini de söylemek isterim. Bu haftada yani 4. hafta beta hcg değerlerine bakacak olursak normalde hamileliğin olmadığı durumlarda beta hcg 0-10 mlU/ml olacaktır. Ama eğer döllenme oluştu ve hamile iseniz bu değerler bu haftada 5-425 arası bir değerle karşınıza çıkacaktır. Yani aslında 0 üzeri olması muhtemel hamile olduğunuzu yine gösterecektir. Bu beta hcg değeri her iki günde bir artışa devam eder ve bir önceki artışın iki katı olarak artmaya devam edecektir.

Gebelikte 5. Hafta Beta Hcg Değeleri:

Evet artık belki de hamile olduğunuzu öğrendiniz. Bunun heyecanını yaşarken vücudunuzda ve ruh halinizde değişimler de yaşamaya başlayabilirsiniz. Özellikle bu hafta sabah bulantıları baş dönmeleri baş ağrıları başlayacaktır. Yine yorgunluk uyku hali, memelerde hassasiyet başlayabilir. Tabii bu belirtiler her kişide aynı olacak diye bir kural yok. Yine adet kanamasına benzer bir kanama da görülebilir. Bu kanama adetten farklı olarak kahve ya da pembe renginde görülebilir. Buna implantasyon yani yerleşme kanaması denir. Yerleşme kanamasında döllenen yumurtanın rahme doğru olan yolculuğunda oluşan kanamadır. Yine de kanama anında doktora görünmenizde fayda var. Beta hcg değerleriniz hala artıştadır. Bu hafta 20-7300 değerleri arasında görülecektir. Çoğul gebeliklerde bu değerlerin iki katı görülebilir. Yine de dediğim gibi bu kesinlik için ultrason muayenesi şarttır.



Gebelikte 6. Hafta Beta Hcg Değerleri:

Bu haftada artık bebeğiniz olacağı ultrason muayenesi ile de kesinleşmiş olup bebeğinizin kalp atışlarını duyabileceğiniz haftaya geldiniz. Bebeğiniz bu haftada gelişimi başlar. Yavaş yavaş da şekillenmeye başlayacaktır. Gebelik takibi bu ilk haftalarda önemlidir. Bu haftalarda beta hcg yükselmeye ikiye katlamaya devam eder. Bu haftalarda yine gebeliğin sağlıklı bir gebelik mi boş gebelik mi dış ya da mol gebelik mi olup olmadığı da bu değerlerle ölçülür. Bunlara dikkat etmek gerekir ki her beta yükselmesi normal gebeliği göstermez. Ultrasonla sık sık takibe çağıracaktır doktorunuz. Bu haftada 1.080- 56000 değerleri arasında gösterecektir kendini beta hormonu.