kızlar şu ümraniye erdem hastanesini bilen giden varmı içinizde ya kuzenim gitti bugün orayada çok beğenmiş bana sende bak dedi benim doktorda ben doğurmadan izne çıkarsa kalmıyım ortada dedim ordanda yedek bi doktor ayarlıyım diyorum
kızlar sıze tavsıyem genel anestıziyi tercıh etmeyın derım, inanın açılmak çok zor oluyor, saatlerce suren gelgit mıde bulantıları, sersemlık ve bogazdan mıdeye ındırılen boru yuzunden sesınız bıle kısılıyor bogazlar koparcasına ağrıyor. korkutmak ıstemem ama son çarenız olsun bence. genel anestızı ıle ılgılı çok kötu tecrubelerım var.
bende epiduralden korkuyorum. sanki herşeyi hissedicem gibi geliyor. ama genelde de dediğin gibi ayılma kısmı zor .
ayy verecem bu kızı babası doğursun en iyisi 🙂
Humana stil tea içiyorum birde su içiyorum annem hoşaf yapıyor unutmazsam onu içiyorum sıvı ağırlıklı besleniyorum birde eşim vita malt almış e bebekten ama onu daha içmedim. Bu saydıklarımın hiçbirini düzenli yapmıyorum su içmek dışında. İlk 3 gün sütüm geldi denemez eve gelir gelmez sağdım makineyle birkaç kez üst üste 3. sağışımda iyice gelmeye başladı. Ne yapın ne edin bi şekilde hiç süt gelmese bile emzirin ençok emzirmek süt getiriyor.Hastanede sağmama izin vermediler. İlk 3 gün gelmez bende görürsem moralim bozulur diye izin vermemişler annem bana sonradan söyledi. Halbuki ben gelmesini beklemiyordum süt kanalları kahve rengi bölgedeymiş. O bölgenin hepsini ağzına alması gerekiyormuş bebeğin ki uyarılsın süt gelsin ama benim göğüslerim çok büyük olduğu için bu pek mümkün olmadı ancak makine ile uyarabildim.
bende epiduralden korkuyorum. sanki herşeyi hissedicem gibi geliyor. ama genelde de dediğin gibi ayılma kısmı zor . ayy verecem bu kızı babası doğursun en iyisi 🙂
kızlar sıze tavsıyem genel anestıziyi tercıh etmeyın derım, inanın açılmak çok zor oluyor, saatlerce suren gelgit mıde bulantıları, sersemlık ve bogazdan mıdeye ındırılen boru yuzunden sesınız bıle kısılıyor bogazlar koparcasına ağrıyor. korkutmak ıstemem ama son çarenız olsun bence. genel anestızı ıle ılgılı çok kötu tecrubelerım var.
Doğumdada boğazdan tüp indiriliyormu o uzun ameliyatlarda yapılıyor diye biliyorum ben. Ama tüp olsada olmasada kesinlikle geneli tercih etmeyin kombine anesteziyi yani epudral+spinal tercih edin diyorum. Zaten sezeryanda tek başına epudrali kullanmıyorlarmış onu normal doğumda kullanıyorlarmış. Hiç korkmayın boşuna başka birşeye odaklanın zaten ameliyat başlamadan his durumunuzu anestesizt iyice kontrol ediyor. Üzerinizde sadece bir bası hissediyorsunuz asla ve asla acı hissedilmiyor mümkünse eşinizde girsin zatenbaşucunuzda o olduğu için bebek çıkana kadar onunla oyalanıyorsunuz korkulacak hiç bişey yok sizinle sürekli konuşan birileri var dikkatinizi dağıtıyorlar bebek çıktığı ana direk gözünüz onun üzerine kaydığı için o sıra zaten en rahat kısmı oluyor. Sonrasında bebek ve eşiniz ameliyathaneden çıkınca biraz sıkılıyorsunuz ordada anestezistin yardımcısı benimle çok ilgilendi çok rahatlattı o sırada uykunuz geliyor uyumaya çalışın çok uzun sürmez zaten maksimum yarım saat bende uzun sürdü çünkü benim kızım doğum kanalına girmişti çok aşağıdan çektiler bu nedenle benim ameliyatım uzun sürdü ama yinede odaya çıkıp hemen kızımı emzirdim genel olsaydı bu pek mümkün olmazdı ayılıyorsunuz ama gözlerinizi açmanız oldukça uzun sürüyor oysaki kombine anestezide güle oynaya çıkıyorsunuz
genel aneztesi gecıcı bır çözum sonrası daha bi işgence. merak etme belden ıgne ıle hıç hıssetmezsın. sakın ve sogukkanlı olmak yardımcı olcak bıze.
gülko sağol çok içimi açtın
ben mecburen genel anestezi olucam.narkoz tabiki kötü bişey.ya gıcık tutuyor ya istifra ediyorsun içinden atmak zor oluyor.ama o kdr da abartıldığı kdr da kötü değil daha doğrusu herkeste etkisi farklı bence sonuçta normal doğum gibi düşünün herkesin bir olmadığı gibi sezeryan sonrası ayılma acı vs de herkeste bir yaşanmıyor..kimisi daha dayanıklı oluyor. ben de daha önce 2 defa narkozlu operasyon oldum.elbette hepsinin ayrı zorluğu var.bence biz arcinin dediği gibi babalara verelim onlar doğursun.ben bazen cok bunalınca al biraz da sen taşı ya diyorum 🙂 bir de doğuruversin nolcek
kızlar gecmıse yıne donemedımm varmı doguran dıye yıne soruyorum. bugün doktora gıttım raporu kapatmaya bıde ne gorım doktor senin iznin baslamıs nıye calısysn demezmı şok gecırdım. buarada gerızekalı sekreter mart ayı yazmıs nısan yazcagına doktor onuda ılk gordu bıton laf ettı senn suan dogrman gerkyr ne bu dıye bende sasrdm salak sekreter ıznımı uzttgm tarıhi 1 ay once gosterms=) neyse doktr onlara fırca attı sonra bende dedım salıya kdr calısym barı işyerıme ole soledm işler vr dedım banada kızdı hyr bugn bıle calısmaman gerekıyor dedı git evıne dınlen dedı=) salı muayeneye cagırdı bende işlerimi toparlıyorum patronumada gelyım bıkac gun daha dedım hayr olmaz rıske atamayız dedı yanı kızlarrr. bugun son iş gunum müş:🙂 safım ben saf işlerimi toparlıcm bikacgunde pc yok artık daha az nete gırcem sanırım=)