emziren annenin kaçınması gereken gıdalar
annenin emziklik dönemindeki beslenmesi, bebeğin özellikle ilk 6 ay, temel besin kaynağı olan anne sütüne etki ettiği için çok önemlidir. Gaz yapıcı özelliği olduğu bilinen, lahana, karnabahar, brüksel lahanası, brokoli, kuru baklagiller, inek sütü ve süt ürünleri, pişmemiş soğan ve sarımsak, baharatlı gıdalar, kahve, çay, çikolata, portakal gibi besinlerin annenin diyetinden çıkartılması, bebeğin rahatlamasına olanak verebilir.
gaz sancısını engellemenin yolları
[lıst]
[*]bebeğinizi mümkün olduğunca anne sütü ile besleyin. çünkü anne sütü bebeklerin sindirebilmesine en uygun, doğal besindir.
[*]emzirme aralığınızı en az 2 saat olarak ayarlayın, aksi takdirde saat başı emen bebeklerde sindirilen ve sindirilmemiş süt karışarak gaz yapabilir.
[*]sakin olun, bebeğe şefkatle ve güvenle yaklaşın.
[*]bebeği aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda bulundurmamaya özen gösterin.
[*]bebeğinizi dar kıyafetlerle, üst üste giydirmeyin.
[*]mama hazırlarken hijyen (temizlik) kurallarına uyun.
[*]bebeği yan olarak veya karın üstü yatırın ve karın üstü yatırılırken sürekli gözetleyin.
[*]karnına ve ayaklarına ılık bezler koyun.
[*]her beslenmeden sonra gazını çıkartın.
[*]sakin olduğu bir zamanda bebeğin karnına masaj yapabilirsiniz.
[*]bebeğe rezene çayı ve anason çayı verilebilirsiniz.
[*]gazlı bebeğinize özel olarak üretilmiş
aptamil conformil ve
rezene çayı bebeğinizin gaz sancısını gidermeye yardımcı olacaktır.
[/lıst]alıntıdır