2010 Haziran Anneleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan etimelo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bakın bir siteden alıntı yapıyorum 🙂

Hıdrellezden bir gece önce bahtını denemek ve kısmetlerinin açılmasını sağlamak isteyen genç kızlar yeşillik bir yerde veya bir su kenarında toplanırlar.İçinde su bulunan bir çömleğe kendilerine ait yüzük, küpe, bilezik gibi şeyler koyarak ağzını tülbentle bağladıktan sonra bir gül ağacının dibine bırakırlar. Sabah erkenden çömleğin yanına giderek sütlü kahve içip ağızlarının tadının bozulmaması için dua ederler.Ardından niyet çömleğinin açılmasına geçilir. Çömlekten içindekiler çıkarılırken bir yandan da maniler söylenir. Buna göre eşyanın sahibi hakkında yorumlar yapılır. Hıdrelleze özgü bu uygulama temelde bu şekilde yapılmakla birlikte, yörelere göre bazı farklılıklar da gösterebilmektedir. Son zamanlarda ise bu tören yalnızca evde kalmış kızların kısmetini açmak amacıyla yapılmaktadır.

Geçen sene kocaman bi villa ve siyah bi jip çizmiştim. Hatta markasını da yazmıştım. Çok abarttım sanırım olmadı

Hadi kolay gelsin sana.. Kızına da selam söyle..

gülkurusu kızçene selam soyle bızden canım.doğum içinde hayırlısı neyse o olsun bakalım.

gülkurusu hadi hayırlı haberlerle gel inş

gülkurusu güzel haberlerle gel

genelde ameliyatlılara normal doğumu önermiyorlar ama ilk doğumu sezaryan ikinci doğumu normal olan örneklerde var.
tabi burada doktorunun ne dediği önemli. o problem görmüyorsa sorun yok

sagolun kızlar, slmınızı söyledım nazlı kızıma, o da sızı öptu kocaman...

bebegemmm 46 cm olmuş 2250 kılosu, suyum ıyıymış, çatı kontrolu yapacaktı ama bana fenalık geldı çok stres oldum yapamadı. oluk gıbı terledım sıkıntıdan. o masadan çok korkuyorum elımde degıl. bakamadı yanı 2 haftasonra bakarım dedı. 36 haftalık gözukyormuş bebegem önden gıdıyormuş. anlattı bebegın uzun boylu çatın darsa zaten normal dogum yapamam dedı, ama ola kı sancın geldı hemen belden ıgneyle normale alırım sen kendını bana bırak hıç korkma dedı. en kötusu genel anestezıye alırım stres yapacak bırşey yok dedı. rahatladım azucuk