Gögüslerim çok şişti sizce hamilemiyim?

Uzman SühaN

Administrator
Gögüslerim çok şişti sizce hamilemiyim?
Hamileliğin ilk başladığı andan itibaren anne adayı göğüslerinde bir takım değişiklikler hisseder ve görür. Bu değişikliklerden bazıları anne adayının memesini emzirmeye hazırlamak için aradan geçen doğal bir süreçtir. Süt kanallarının büyümesi ile alakalı olarak, meme hacmi artar ve hassasiyet gelişir. Göğüslerde ağırlaşma olur. Meme boyutları arasında fark meydana gelebilir. Kafaya takmayın sonra hepsi düzelecek. Meme cildi altında damarlar dikkat çekecek hale gelebilir.

Göğüs uçları da hamilelik süresi içerisinde büyür, hassaslaşır ve renginde koyulaşma olur. Göğüs uçlarından hamilelik döneminde az miktarda süt gelebilir. Kolostrum şeklinde ifade edilen bu başlangıç sütü, berrak veya sarımsı renkte olur. Göğüs uçlarından kanlı sıvı gelmesi normal değildir. Böyle bir durumunda, derhal doktorunuza başvurmanız gerekir.


9.jpg





GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR AŞAĞIDAKİ LİNKE
https://www.meleklermekani.com/forums/gebelik.59/




Göğüs uçlarının üzerinde küçük çıkıntılar oluşabilir. (Montgomery tüberkülleri). Bu çıkıntılar göğüs ucu sağlığını korumaya destek olmak için yağ salgılar. Bu sebepten dolayı da, hamilelik dönemi içerisinde göğüs ve çevresinin, sabun ile değil sadece su ile yıkanması gerekir.

Diğer meydana gelen değişimler ise;

2 ) Göğüs akıntısı ( kolostrum )
Ön süt olarak da ifade edilir. Bu daha çok sulu bir sıvıdır. Hamilelik döneminin, ikinci üç ayında göğüsler kolostrum üretimine geçer. Kolostrum kalın ve ilk esnada sarı görünür. Hamileliğe yakın solgun ve neredeyse renksiz bir hal alır. Doğumun gerçekleşmesinden sonra ise, ilk birkaç emzirmede süt kolostrum şeklinde akmaya başlar. Böyle bir görüntü ile karşılaştığınız zaman, panik yapmaya kalkmayın. Halk arasında buna ağız sütü ismi de verilir.

3 ) Duyarlılık ve acı
Hamilelik dönemi boyunca, göğüsler her geçen gün büyüdüğü halde, dokunmaya karşı, daha da duyarlı bir hal alırlar. Hamilelik dönemi içerisinde göğüsler, doğum için kendi kendine hazırlık yapmaya başlayarak süt kanallarını bebek için hazırlar. Bu sebepten dolayı da, göğüs uçları dokunmaya karşı daha duyarlı ve hassas olur.

4 ) Büyüme ve gelişme
Hamilelik döneminde göğüsleriniz 3 ile 4 kat büyüyebilir. Doğumun gerçekleşmesinin ardından, göğüslerde sarkma olup olmaması genetik özelliklerin yanı sıra size de bağlıdır. Doğumdan sonra memelerde sarkmaların olmasının hamilelik ile değil, hamilelik dönemi içerisinde yeterli miktarda destek sağlanmaması ile alakalı olarak meydana gelir. Bu sebepten dolayı, hamilelik dönemi içerisinde muhakkak iyi destekli bir sutyen kullanılması gerekir.

Göğüsleriniz çok iri ve sarkmaya eğilimli bir yapıya sahip ise, gece yatarken dahi sutyen takmanız daha uygun olacaktır. Geceleri gece sutyeni kullanmanız, doğum sonrasında sarkma ihtimalini en aza indirir.

YÜZDE YÜZ HAMİLELİK BELİRTİLERİ BURADA >>>> TIKLAYIN


İlk hamilelikte görülen göğüslerde ki büyüme oranı, 2. veya 3. hamileliklerde aynı şekilde olmayabilir. Bunun sebebi ise, ilk hamilelik döneminde göğüslerde meydana gelen değişiklikler sebebi ile sonraki hamileliklerde aynı ölçüde bir değişikliğe ihtiyaç olmaması ve göğüslerin hamilelik hormonlarına ilk hamilelikte verdikleri oranda tepki vermemeleridir.

5 ) Damarlar belirginleşir
Göğüslerinizde artan kan akımı sebebi ile göğüs üzerinde bulunan toplardamarlar, daha da belirginleşir. Ten rengi daha açık renkli olan kadınlarda, daha çok belirgin bir hal alır. Damarların belirginleşmesi her türlü besin ve sıvının anneden bebeğe gittiği bir taşınma sisteminin göstergesi olarak yorumlanır. Bu durum, doğumdan sonra veya emzirmenin sağlanmasından sonra normal haline geri gelir.

6 ) Areola (Meme ucunun etrafındaki koyu renkli bölge)
Bu bölgede, hamilelik döneminde daha fazla koyulaşma, genişleme ve üzerinde koyu renkli pütürleşmeler meydana gelir. Areolada ki bu koyulaşma, doğum tamamlandıktan sonra azalır ancak tam anlamı ile ortadan kaybolmaz.
7 ) Memelerde ağrı
Hamilelik dönemi içerisinde göğüslerin büyümesi, hacminin artması, ağırlaşması, gerginleşmesi ağrıya sebep olabilmektedir. Bu ağrının en aza indirilmesi ve hatta giderilmesi için ise, sıkı giysilerden uzak durarak, hamile sütyeni kullanmanızda yarar olabilir.

8 ) Göğüslerde kaşıntı ve çatlaklar
Hamilelik dönemi içerisinde, göğüslerde meydana gelen büyüme, gerilemelere sebep olur. Bu gerilmelerde memelerde çatlakların oluşmasına sebebiyet verir. Kaşıntıyı ve çatlakları azaltmak amacı ile nemlendirici kremler kullanabilirsiniz.
9 ) Hamilelik döneminde göğüslerinizin bakımı nasıl olmalı?
Hamilelik dönemi süresince, göğüslerinizin korumasında krem, losyon ve sabun ile yıkanmaması tavsiye edilmektedir. Hamilelik döneminde göğüslerinizde meydana gelen akıntı, kolostrumları ılık suyla yıkamanız önerilir. Hamileliğin son aylarında göğüs uçları çok hassas olacağı için, göğüs uçlarının dokunularak çok fazla uyarılması halinde, rahim kasılmalarına sebep olur. Bu nedenden dolayı da, erken doğumun başlama olasılığı artar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Beyza hanım ben hala adet olmadım 8 günlük gecikmem var testlerimde negatif çıktı.Gögüslerim nerdeyse 1 beden büyüdü dokunulmuyor ile sütyen bile acıtıyor.Özelliklede sol gögüsümde bilye kadar bir sertlik var bu konuda beni aydınlatırmısınız.Teşşekür ederim.
 
Merhaba
Her mens gecikmesi gebelik değil..Bir çok nedeni olabilir gecikmenizin.Mutlaka jinekoloğa görünün ..Ayrıca Gögüsünüzde ki fibrokist bulgusuna benziyor bu şekilde değerlendirmek doğru değil.Mutlaka genel cerraha görünün ,ihmal etmeyin.Sağlıklı günler diliyorum..Sevgiler
 
Merhaba
Her mens gecikmesi gebelik değil..Bir çok nedeni olabilir gecikmenizin.Mutlaka jinekoloğa görünün ..Ayrıca Gögüsünüzde ki fibrokist bulgusuna benziyor bu şekilde değerlendirmek doğru değil.Mutlaka genel cerraha görünün ,ihmal etmeyin.Sağlıklı günler diliyorum..Sevgiler

İlginize çok teşekkür ederim beyza hanım iyi günler
 
Geri
Üst