Kizlar bisey söylicem. günlük calismalar veya ard ardina calismalar ise pek yaramiyor sperm sayisi ve kalitesi azaliyor her 2. gün calisma daha iyi ve düzenli ve istekli gerceklesir iliski bence bu cok önemli 🙂
bu her zaman geçerli birşey değil ...aslında şöyle sürekli hergün yaparsanız o kaliteyi bozar ...ama sadece yumurtlama zamanı 2-3 gün arka arkaya yaparsanız bunun kaliteyi düşürücü bir etkisi yok .. o kalite düşüklüğü sperm kalitesi sınırda olanlar için geçerli ...hatta her gün yapılması sperm sayısını arttırıyor bu araştırmalarla kanıtlandı ....ama dediğim gibi sürekli her gün olması sakıncalı ...ama şu da var gün aşırı en ideal olanıdır ..
kızlar hepinize günaydın. ben okuldan gelince yatıp dinlenmeye çalışıyorum fırsat buldukça da yanınıza geliyorum canlarım.
lalezar çalışmalar ne alemde uyu uykunu canım bak biz hiç sabah yapmadık onunla alakası yok bence.
mini garaböcük kızına geçmiş olsun inşallah kötü bişey değildir.
uyuzmuyum neyim hoşgeldin aramıza canım bebişin çabucak gelsin inşallah.
yesi çalışmalara ara izin olcak diyosun ama bence sen doktoru dinle ve fırsat yaratıp bol bol çalışın canım.
Kızlar birden yoğunlaştı burası cevap yazamadım, şimdi anca boşaldı...
ahhh mavikedim, tutacak oldumu elbette saati dakkası yokda işte, spermlerin sabahları daha hızlı olmasından yola çıkarak sabahları çalıştık, yarın da çalışıcam yeter artık, yoruldum vallaha, derste çalışıyorum bu arada imanım gevredi.. 😕
Kızlar birden yoğunlaştı burası cevap yazamadım, şimdi anca boşaldı...
ahhh mavikedim, tutacak oldumu elbette saati dakkası yokda işte, spermlerin sabahları daha hızlı olmasından yola çıkarak sabahları çalıştık, yarın da çalışıcam yeter artık, yoruldum vallaha, derste çalışıyorum bu arada imanım gevredi.. 😕
ay sorma ben ramazanda ne çekmiştim ..hem oruç hem çalışma ..ne imanım gevremişti ki gevrek simite dönmüştüm ..hey ALLAHIM ne günlerdi yaaww..daha şimdiden veletler için uğraşmaya başladık ....bi de doğsalar ne olur bilemiyorum
millet aklıma bişey geldi sabah soracaktım ama ..şimdi bir ay içerisinde yumurtlama öncesi ve sonrası olmak üzere yumurtanın 24 saat spermin 72 saat yaşadığını düşünerek ve de doktorların söylediğine göre ayda hamiel kalınabilecek gün sayısı 6 diyorlar ..bu 6 gün yumurtlama öncesi tam yumurtlama anı ve yumurtlama sonrasını içine alıyor ...bu da gayet mantıklı ..fakat doktor bana bu sefer çatlatma iğnesinden sonra on gün gün aşırı çalışın demişti ..yumurtanın 10 gün yaşama ihtimali yokki ..biz neden on gün çalışıyoruz o zaman onu anlamadım ..yani yumurtlama zamanı geçip bitince çalışmanın bi anlamı yok ..kimi doktorlar adete kadar gün aşırı çalışın diyor ..onun mantığı ne ? bu konuda kafam karıştı bir uzman olarak ..🙂) lale bi el at şu işe 🙂)
gerci kızlarda cevap yazmış ama, ben olaya farklı bir yönden yaklaşıcam, ki öyle olduğunu düşünüyorum, şimdi eşinle birlikte olduğunda tüm kadınlık hormonların daha bir çalışıyor öyle değil mi? ki bebeğin içinde senin hormonların çok önemli veeee gelelim bir konuya daha, ilaçla yumurta çoğaltıldığında bildiğiniz gibi tek yumurta gelişmiyor çok yumurta gelişiyor ki bunların gelişme zamanları aynı değil tabikide, kimisi erken gelişip erken çatlıyor kimisi biraz daha geç olgunlaşıp daha geç çatlayabiliyor, yani çalışmadaki amaç bu geç olgunlaşıp çatlayan yumurtaları yakalabilmek... 🙂
benimde 5 haftalık göründü canım kesesi de göründü 2 hafta sonra tekrar çağırdı doktor kalp atışlarını dinleyecek çok heyecanlıyım kesesini görmek de ayrı bi heyecan Allah bu mutlulugu herkese nasip etsin.