Kızlar selam🙂Çok uzun zaman oldu buralara girmeyeli.Yine her zamanki gibi bebişler büyümüştür,yaş almıştır,dişler çıkmıştır.Onlar büyürken bizde yaşlanıyoruz işte🙂Bizde de epey değişiklikler oldu.Kızım artık 2 yaşında son derece agresif ,çığırgan,inatçı bir çocuk oldu çıktı.2 yaş sendromu denilen şey bir felaketmiş,umarım bu davranışları sabit kalmaz.Doktor kontrolümüz sonucu boy:87 kilo:13 yeme içme iyi ama malesef bebekken hiç uyanmayan kuzucum artık geceleri 2-3 kez kalkıp yanımıza geliyor.Yanımıza almıyoruz tabi hemen yatağına yatırıyoruz.Sanırım net bir şekilde rüya görmeye başladı ondan korkup geliyor diye düşünüyorum.Bu arada birde horlama sorunumuz var ama doktora burnunu elletmediği için biraz daha bu sorunu yaşayacağız gibi görünüyor.Son 4 dişimiz çıkmadı.Doktorumuz 2,5-3'e doğru çıkar dedi.Bekliyoruz bakalım.Bu arada 2-3 gündür tuvalet eğitimine başladık.Hem klozet adaptörü aldım hemde lazımlık.Doktor önce lazımlıktan başlasın dedi ama ben klozetten başlatıcam.Önce banyoyu temizlemem lazım tabi🙂Şimdilik lazımlığa yemeklerden sonra oturtuyorum,Allahtan korkmuyor ama laylaylom takılıyor.Hadi çiş yap kızım diyorum çişşş diyor ve kalkıyor.Ona göre yapmış oluyor🙂Henüz çiş kakayı lazımlığa yapmasını denk getiremedik.İnanılmaz sabır işiymiş,nasıl başedicem bilemiyorum.
Gelelim ailemize yeni katılan oğlumuza.Nihayet toparlandık 4 aylık kocaman bir bebek olduk.Çok şükür ki çok uslu bir bebek.Hiç gazı olmadı yani gaz ilacı hiç kullanmadım.Üstelik ilk 3 ay bol bol bakliyatta yemiştim🙂Uykularımız hemen düzene girdi.Gece hiç uyanmıyorum,gece 23:00'da yatıyor deliksiz sabah 08:30'da uyanıyor.Çok şükür hamileyken ''Oooo erkek çocuk gazı olur,uykusuz olur,yaramaz olur '' diyip başımın etini yiyenlerden nefret ettiğimi laf arasında belirtmek isterim.Demek ki neymiş her bebek aynı değilmiş.Yalnız 2. yi hemen yaptığıma hiç bu kadar mutlu olacağımı düşünmemiştim.İyi ki beklemeden yapmışım.Ablası ile aralarında hiç kıskançlık olmadı,büyük küçüğü sürekli öpme koklama derdinde,küçükse ablaya son derece ilgili yaptıklarına şimdiden kahkahalarla gülüyor.Yani hakikaten arayı açmamak gerekmiş.Düşünüpte cesaret edemeyenlere şiddetle tavsiye ederim.Zamanında ''Ayy iki çocuk aralarıda az yardım edende yok,işin zor'' diyenlere inat,çocuklarıma çok iyi bakıyorum.Kızımın hala 3 ana 3 ara öğününü aksatmadan veriyorum,gün içinde 2 masal okuyoruz fırsat oldukçada oyun oynamaya çalışıyoruz.Evet zor oluyor ama çok zor olmuyor.Yoruluyorum belki ama inanın tatlı yorgunluk,biliyorumki ilerde rahat edicem.Ben hamileyken burda bana destek olan sen tecrübelisin bu işinde üstesinden gelirsin diyen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.Normal yaşantımda görüştüğüm ve benim moralimi bozan tüm insanlar şimdi ise ''aaa nasıl yapıyorsun'' demeye beşladılar.Velhasıl Allahın nasib ettiği bir yavru için hamileyken moral bozan insanlara hiç kulak asmamak lazımmış.Bunu malesef yeni anladım.Sizinde etrafınızda böyle insanlar varsa hiç dinlemeyin hemen uzaklaştırın yanınızdan.Bu konudan sanırım fazla muzdarip olduğum içim uzattım konuyu🙂
Nihayetinde ALLAH'ıma çok şükür 4 kişilik mutlu bir aile olduk.Burda bana destek olan tüm arkadaşlara,tekrar teşekkürler.Kuzularınızı koklaya koklaya öptüm.Yeni gelişmelerle tekrar görüşmek üzere.Sevgiler...