Tüp Bebekte Beta HCG Hakkında Bilinmesi Gerekenler Önemli!!

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Tüp Bebekte Beta HCG Hakkında Bilinmesi Gerekenler Önemli!!
Tüp Bebekte Beta HCG Hakkında Bilinmesi Gerekenler konulu yazımızı merakla bekleyen melekler için düzenliyorum. Tüp bebek evresi zaten tamamen zorlu ve sabır isteyen bir süreç. Bu süreçte mutlaka eşiniz en büyük destekçiniz olmalı ki bu evreyi kolayca atlatın.O kadar para döküyorsunuz onun stresi ayrı bir de beklemek daha da insanı yoran bir konu. Yıllarca bebek özlemi çekmek zor bir durum tabii. Ama tıp dünyasının devam eden gelişimleri sayesinde bu durum artık hayal değil tabii önce Rabbimizin izniyle. Aşılama tüp bebek gibi tedavi yöntemleri önemli kısır tedavilerinden. İlaçla tedavi sonrası yanıt alınamayan adaylardan aşılama ve tüp bebek uygulaması süreci isteniyor sırayla. Doğal yoldan bebek sahibi olamayanların son başvurdukları çare de diyebiliriz. Dedim ya anne baba olmak öyle kolay olmuyor. Ha deyince tutmuyor bu formül aslında. Eşler eğer bebek beklemeye başladıysa öncelikle kadının yumurtlama zamanının bilinmesi önemli. Yumurtlama zamanına ilişkin önemli bilgileri buradaki yazımızda paylaşmıştım.




Taktir Allah'ın ama siz de biraz çaba göstermeli önemli günleri tutmalısınız. Bu arada genelde 2 yıl deneyip çocuğu olmayanlar tedavi sürecine giriyorlar. Birçok tahlil, muayene takip ilaçlı tedavi süreci başlıyor bu arada gerekirse rahim filmi (hsg) istenebiliyor. Sonrasında aşılama sonrasında ise tüp bebek süreci başlıyor. Tüp bebek sürecinde ilaçlar kullanılıyor doktorunuz takipe alıyor sizi. Yumurtaların gelişimi sağlanıp yumurta alımından bir gün önce çatlatma iğnesi uyguluyorsunuz. Sonraki gün yumurta toplama işlemi gerçekleşiyor. Olgunlaşan yumurtalarınız toplanıp aynı zamanda eşinizden sperm alınıp laboratuvar ortamında dölleme işlemi gerçekleşiyor. Tabii bu aşamada sperm hücrelerinin ve yumurtaların en kaliteli olanları seçiliyor başarı oranı yüksek olması için. Sevgili meleklerim zor bir süreç ama sabır dua ile yolunuza devam etmeniz gerekiyor. Bir tüp bebek yaptırmış ve ikiz bebek sahibi olmuş biri olarak sizin de bu süreçte pozitif olup Rabbinize inanmanız gerekiyor. Süreci hızlı bir şekilde anlatmaya çalıştım sizlere bu yumurta toplama aşamasından sonra ise dediğim gibi dölleme işlemi gerçekleşiyor sonrasında ise doktorunuzun size verdiği günde embriyonun transferi uygulanıyor bu acısız 5 dakika kadar süren bir işlemdir. Bundan sonrası işte asıl sabır etmeniz gereken nokta. Hamile miyim? Değil miyim? Tutacak mı? gibi gibi sorular beyninizi yiyip durmadan siz kendinize oyalanacak meşgaleler bulmalısınız.

Tüp bebek transfer işlemi sonrası 12-14. günlerinde doktorunuz sizden Beta hcg testi yaptırmanızı isteyecektir. Bu neden 12-14. gün diye soracak olursanız. Transferden sonra anne rahmine yerleştirilen embriyo hücresinin beta hcg salgılaması ve anne kanına geçme süresidir bu süre. Bu sayede beta hcg değerleri karşısında çıkan değerde kesin olmamakla birlikte hamileliğinizin durumuna bakılır. Duruma göre beta hcg birkaç gün sonrasında tekrar istenecektir.



Tüp bebek sonrası eğer hamilelik yok ise sıfır (0) ya da sıfıra yakın değer görülecektir. (0.1- 0.001). Hamileliğin varlığından söz edilen değer ise 10 ya da 10 üzeri hatta 50- 100 e kadar çıktığı gözlemlenir. Benim 12. gün yaptırdığım test sonucum 379 idi. birkaç gün sonra 1000 küsür çıkmıştı. Bu şekilde katlanan aşırı yüksek değerlerde ikiz gebelik müjdesi de alabilirsiniz benim gibi. Tabii bu yüksek değerle hamileliğin kesinliği söz konusu değildir. Test birkaç gün sonra yenilenmelidir. Unutulmamalıdır ki yükselmeye devam eden değerlerde düşük, dış gebelik, boş gebelik de söz konusu olabilmektedir. Kesin hamilelik görülebilmesi için ultrason muayenesi şarttır. Ayrıca 12.günden önce test yaptırmak ya da merakınızı gidermek için idrar testi gibi testlere yönelmek size yanıltıcı sonuçlar gösterebilir. Onun için belirtilen tarihleri sabırla beklemeniz gerekecektir. Biliyorum gerçekten zorlu bir süreç ama özellikle beyler burada eşlerinizin en büyük destekçisi olmalısınız.